Afrovibes in het Bijlmer Parktheater: van Zuid-Afrika tot Zuidoost

24 sep 2015 - 15:02

Afrika is booming, cool en actueel en het Afrovibes Festival laat dat zien in het Bijlmer Parktheater op vrijdag 9 oktober. Afrovibes Festival brengt jong, actueel dans en theater uit Zuid-Afrika en Nederland naar Amsterdam Zuidoost.

Afrovibes brengt op 9 oktober een avondvullend programma met dans, theater en muziek. Vier dansers van Jazzart uit Kaapstad brengen twee spetterende dansvoorstellingen We Left en Couched, waarin moderne urban dance en Afrikaanse invloeden samensmelten en de dansers als acrobaten tegen de muren dansen. Untold uit Amsterdam Zuidoost brengt Konfo, de opvolger van de succesvoorstelling Obia, en Dionne Verwey brengt haar nieuwe voorstelling Vier over taboes.

En er is ook plek voor jonge makers van het Bijlmer Parktheater zelf. Zo presenteert Linar Ogenia zijn energieke, nieuwe voorstelling Iets dat Man heet met capoeira, taekwondo en thaiboksen. Na afloop draait DJ Elvis uit Kaapstad Afro Beat en Afro House.

Het internationale Afrovibes Festival vindt van 7 tot en met 17 oktober 2015 plaats in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Het festival brengt jaarlijks de meest opvallende pioniers en gevestigd talent uit Afrika naar Nederland.

Klik hier voor meer informatie over Afrovibes in het Bijlmer Parktheater. Klik hier voor meer informatie over het festival zelf.