Samen verder komen. Via, via.

Je passie delen. En verder komen. De voelsprieten van onze afdeling Art & Community staan altijd op scherp. Wij weten wat er speelt binnen de community in Amsterdam Zuidoost. We brengen je in contact met anderen. Om te sparren, samen te werken of een gezelschap te vormen. Art & Community informeert, maakt wegwijs en begeleidt je in de kunstsector.

Art & Community heeft drie speerpunten: talentontwikkeling, amateurkunst en community art, en dialoog. We ondersteunen jongeren (16+) bij het ontwikkelen van hun talent in de podiumkunsten: dans, theater, stand up comedy en poetry.

Dat doen we via programma’s als Talentlab, waarbij jonge talenten worden gecoacht richting professionaliteit, en BAAZ (Bijlmer Authentic Art Zone), waarmee lokale (theater)makers hun eigen producties kunnen ontwikkelen en uitvoeren.

Samen met Venzo ondersteunen we bewoners die een passie hebben voor podiumkunsten door middel van het geven van artistieke en zakelijke coaching. Die coaching is niet alleen voor individuen maar ook voor groepen.

Bijlmer Voices is een programma waarin we de dialoog aangaan met de community over actuele onderwerpen die leven bij de bewoners van Zuidoost. We doen dat aan de hand van filmprogramma’s, talkshow, panelgesprekken en ontmoetingen met regisseurs en deskundigen.

Meer info
https://www.facebook.com/artcommunityzuidoost/

 

Black Magic Woman

Black Magic Woman staat voor empowerment, motivatie, innerlijke groei, ontmoeting en verbinding. Dit platform werkt aan de positieve beeldvorming van in het bijzonder zwarte- en migrantenvrouwen. 

Black Magic Woman organiseert:
- Voices of Black Magic Woman: Platform voor ontmoeting, dialoog, bewustwording en empowerment.
- Black Magic Woman Festival: Podium voor vrouwen met andere roots om zich te uiten via muziek, poetry, toneel en workshops.

Meer weten over Black Magic Woman? Volg haar op website en facebook

Amateurkunst

Speciaal voor amateurkunstbeoefenaars bieden we:
- Basis interculturele regiecursus
- Deskundige coaching (individueel en in een groep)
- Inspiratiedagen
- Workshopreeks
- In The Picture Festival
- Community Art projecten
We adviseren je graag over wat het beste bij je past, plaatsen en startdata. 

We ♥ talent

Verken je eigen talent en ambitie. Zie de mogelijkheden om te groeien in cultureel ondernemingschap. Stroom door naar het kunstonderwijs of een gezelschap.

 Speciaal voor ambitieuze talenten bieden we:
- Individuele begeleiding
- Talentlab: In 24 weken maak je in een groep, onderprofessionele begeleiding, een nieuwe theaterproductie.
- Toptraject: Gedurende 24 weken word je artistiek, zakelijk en mentaal gecoacht. Je maakt een groepsproductie en krijgt advies over je vervolgopleiding of zelfstandige carrière.
- Interculturele regiecursus XL: In dit vervolgtraject presenteren aanstormende regisseurs hun eigenproductie aan het publiek.