BANBANKUNE | Drumdrumdrum (6+) | TF Jong

Een verrassende mix van mysterieuze klanken uit allerlei windstreken. De muzikale reis gaat van Australie en Afrika naar Curacao om daar kennis te maken met de populaire 'MUZIK DI ZUMBI'. Om tenslotte te eindigen met een uitbundige muzikale workshop voor iedereen.

Roël erft van zijn oma een geheimzinnige kist.Oma heeft de hele wereld rond gereisd en van al die reizen héél veel herinneringen in de kist bewaard. Niemand weet precies wat er in de kist zit. 'Niet open maken’, schreeuwt Tshepho, die bang is voor spoken, de zogenaamde ZUMBI. 'Er zit vast iets lekkers in', roept Vernon.'Een verhalenboek met mooie plaatjes,' suggereert Djem.

Van de makers van Boomwhakalaa!! is er het nieuwste jeugd- en familieconcert.
BANBANKUNE nodigt je uit: neem het mee, neem mee wat je leuk vindt!

De jeugd- en familieconcerten van drumdrumdrum.nl zijn doorspekt met ritme, percussie en humor. In theaters, op scholen, voor een groot of een klein publiek en voor alle leeftijden.
De toeschouwers worden gestimuleerd om actief mee te doen en kan kennis maken met o.a. de udu, de pandeiro, de didgeridoo, de marimbula, de cavaquinho, de balafoon en de batadrums.
BANBANKUNE is wereldmuziek ten voeten uit!

De artistieke keuze van Fako Kluiving, programmeur van het Bijlmer Parktheater:
“Wat mij nog het meest aanspreekt is het authentieke ‘’volwassen’’ muzikale geluid van de groep. De muziek die onderdeel is van onze Nederlandse muzikale ‘canon’ wordt op een hele toegankelijke wijze gebracht bij het jonge publiek. Liedjes worden in het Papiamentu gezongen en vooraf of na afloop wordt verteld waar het over gaat. Met een duidelijke verhaallijn neemt de groep het publiek mee op reis en ‘’en passant’’ ook mee in de geschiedenis van Caribische (ei)landen. Zonder opgelegd educatief te zijn, verbreedt het de kennis van onze muzikale en koloniale geschiedenis. De voorstelling eindigt met een gezamenlijk concert waarin letterlijk alle aanwezige kinderen en volwassenen een instrument in handen krijgen. Theatraal gezien, is deze groep gegroeid en heeft veel potentie.”

De voorstelling duurt 60 minuten.
De voorstelling is speciaal geprogrammeerd voor TF Jong, het Nederlands Theater Festival. Op deze dag vindt er ook een speciaal programma plaats van presentaties en pitches van makers van jeugdvoorstellingen en concerten in het kader van Nieuwe Makers. 

Heb je een stadspas met een groene stip? Dan betaal je slechts €2 voor een ticket. Let op: om van deze flinke korting gebruik te maken, moet je wel even naar de kassa van het Bijlmer Parktheater komen om je stadspas te scannen en je kaartje te betalen. (Verkrijgbaar vanaf 28 augustus).