Bijlmer Parktheater start Kidsclub tijdens Bijlmer Klassiek concerten

21 apr 2013 - 22:18

Met Bijlmer Klassiek heeft het Bijlmer Parktheater een eigen concertserie met klassieke muziek op de zondagochtend. Topmusici van het Koninklijk Concertgebouworkest en hun muzikale vrienden spelen iedere laatste zondag van de maand een bijzonder koffieconcert. De concerten zijn allen geschikt voor kinderen vanaf tien jaar, maar een parallel programma met een voorstelling of een muziekworkshop voor jongere kinderen, dát was er nog niet. De lancering van Bijlmer Klassiek Kidsclub is dan ook een primeur! De eerste editie vindt plaats op 28 april in Studio 1 en begint net als het Bijlmer Klassiek concert om 11:00 uur. Op het programma staat de bijzondere kindervoorstelling 'Ngimas'. Deze voorstelling is gebaseerd op een Molukse legende en is door theatergroep Deltadua in een modern kinderjasje gestoken met toepasselijke kinderliedjes van daar en hier. Na afloop van de kindervoorstelling en het concert, is de foyer net als altijd open voor koffie, thee, sapjes én zelfgebakken koekjes uit de keuken van Bijlmer Klassiek. 

Over de Bijlmer Klassiek Kidsclub voorstelling 'Ngimas'
Het is saai hoor, om een ster te zijn. Niet bewegen, nooit bewegen, stilletjes aan de hemel staan. Ngimas verveelt zich altijd. Haar moeder Maan kan niet met haar spelen, daarvoor is zij veel te koud. Haar vader Zon kan haar niet knuffelen want door zijn hevige hitte zou ze
verbranden. Maar ze wil het zo graag. Als Ngimas hun waarschuwingen in de wind slaat en toch meegaat met een tochtje over de wolken met de zonneboot, valt ze naar beneden, helemaal van daar naar hier. Boer Skaltevron en zijn vrouw Karu kunnen hun geluk niet op als ze het meisje in hun tuin vinden. Zij hadden echt geen kind meer verwacht. Ze willen haar voor altijd bij zich houden en noemen haar hun Zonnekind. Maar dat is ze helemaal niet. Hoe ze ook haar best doet om aan haar nieuwe leven te wennen, Ngimas blijft naar boven kijken. Naar haar vader en moeder: ze zijn zo ver. Hoe komt ze ooit nog thuis? Net als ze de moed op wil geven, komt er hulp uit onverwachte hoek.
Info & tickets

Over Bijlmer Klassiek
De programmering van deze concertserie is breed. Van bekende klassieke kamermuziek
tot onbekend en ook modern repertoire. Een belangrijk kenmerk van Bijlmer Klassiek is het verbinden van kamermuziek met verschillende culturen en met andere kunstvormen. Leuke gesprekken met de musici na afloop zorgen voor een ontspannen sfeer. In deze april editie staat cellist Daniel Esser in de spotlights. Samen met zijn collega’s van het Koninklijk Concertgebouworkest speelt hij zijn favoriete kamermuziek, onder meer de Serenade voor strijktrio van Dohnányi. Daarnaast haalt hij herinneringen op aan zijn vader, de beroemde beeldhouwer en kunstenaar Piet Esser, van wie hij ook een aantal originele kunstwerken meeneemt. Een ochtend voor fijnproevers.