Black History Festival

6 nov 2014 - 15:14

Op zaterdag 15 november 2014 organiseren Untold en Krater Art & Community de derde editie van het Black History Festival in het Bijlmer Parktheater. Een jaarlijks terugkerend festival voor jong en oud waarbij de verbinding met Afrika centraal staat. Tussen twaalf uur in de middag en tien uur ’s avonds wordt een veelzijdig programma aangeboden rondom het thema “We Empower” met muziek, dans, poetry, theater, film, debat en workshops.

De dag gaat van start met een kinderprogramma met o.a. workshops percussie en Afrikaanse dans. Ook kunnen kinderen kalebassen beschilderen en geschminkt worden. Hierna volgt een spetterend optreden van Legato partyband.

Om 17:00 uur begint het programma voor jongeren en volwassenen. Op het programma staat de film Motherland waarin politiek getinte vragen over het continent gesteld worden. Verder een workshop Afrikaanse dans en optredens van spoken word artieste Valery Levant en de Afro-Surinaamse zanggroep Black Harmony. In de foyer staat een culturele markt en ook kan er heerlijk gegeten worden.

Hoogtepunten van het avondprogramma zijn shows van dansgroep Afrokikos (bekend van Holland’s Got Talent), theatergroep Untold en de Surinaamse reggae-artiest Rass Motivated.