Black Magic Woman Festival - 9 t/m 11 november

2 nov 2012 - 13:15

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag  11 november vindt alweer de 17e editie van het Black Magic Woman Festival plaats!

Black Magic Woman is een multidisciplinair festival waar culturele diversiteit een vanzelfsprekend gegeven is. Al zestien jaar biedt het festival een podium voor grensoverschrijdende artiesten met roots elders dan in Nederland. Inmiddels is Black Magic Woman uitgegroeid tot een volwaardig platform waar professionele en beginnende muzikanten, beeldend kunstenaars, film- en theatermakers én hun publiek elkaar ontmoeten.

Be You is het thema van deze editie van het Black Magic Woman Festival. Drie dagen lang theater, dans, muziek, film, debat, beeldende kunst en comedy, maar ook workshops, soul food en cocktails. Jouw roots, jouw kunst, jouw verhaal.


Hightlights festivalprogramma

VRIJDAG 9 NOVEMBER 2012

Opening expositie Be You
Op uitnodiging van CBK Zuidoost en Open Ateliers Zuidoost werkten Patricia Kaersenhout en Jeannette Ehlers aan een korte film over het festivalthema Be You. De film laat twee vrouwen zien – een zwarte en een witte vrouw – die langzaam van kleur veranderen. Deze wordt vertoond tijdens de opening van het festival en is ook te zien in de duo-expositie in CBK Zuidoost.

Opening Expositie "Be You" 17.00 uur CBK Zuidoost

De Diva's hebben er zin in....
Black Magic Woman is very proud to present Sabrina Starke, Kris Berry en Zanillya!
Drie award winning diva’s – één concert. Uniek, want niet eerder traden zij samen op! Verwacht een kleurrijke mix van soul, jazz, blues, folk, reggae en hiphop onder de begenadigde leiding van Pablo Nahar.

Bekijk hier de officiele festival trailer met de diva's in de hoofdrol! Check it out!

Openingsdiner 18.00 uur 
Opening met concert 20.00 uur 


ZATERDAG 10 NOVEMBER 2012

Bahu-Beti-Biwi
Na de zeer succesvolle preview bij Black Magic Woman Festival 2010, is Sheetal Gandhi terug en nu met de volledige versie van Bahu-Beti-Biwi (schoondochter, dochter, echtgenote) – een indrukwekkende dansvoorstelling waarin de complexiteit van familierelaties centraal staat.

Theater 20.30 uur 

Video Diary of a Black Magic Woman
Video Diary of a Black Magic Woman is een korte serie mini-documentaires met in de hoofdrol succesvolle vrouwen uit of werkzaam in Amsterdam Zuidoost. In een theatraal expressief videodagboek verhalen zij ongeremd over hun passies, ambities, tegenslagen, dromen en successen.

Film 18.00 uur 


ZONDAG 11 NOVEMBER 2012

Talkshow VOICES: Be You
Hoe belangrijk is je culturele erfenis voor je eigen ontwikkeling?
Praat mee en ga in gesprek over wat jouw culturele achtergrond betekent voor jou als persoon en hoe je deze een plek geeft in de keuzes die je vandaag de dag maakt.

Talkshow 14.30 uur 


Female FATU
Het stand-up comedy programma in het Bijlmer Parktheater is al meer dan zes jaar een begrip in Amsterdam Zuidoost. Voor deze speciale female edition ontvangt gastheer en MC Jeffrey Spalburg Soundos, Ellen Dikker en Sukru Sani, het nieuwe comedy duo van Lucinda Sedoc en Jeritza Toney.

Comedy 16.30 uur 


Het Black Magic Woman Festival is meer dan alleen muziek en theater
Kom langs en laat je tussen de voorstellingen door verrassen door bijzondere workshops, de Home Made Market, de Black Magic Woman Fringe (Open Podium) en uiteraard een spetterende afterparty.

Bekijk hier het hele programma!