Buurman in de natuur | Plan d- (5+)

Een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur. Buurman in de Natuur is een duurzame voorstelling. We wekken zelf de energie op en hebben hiervoor de hulp van het publiek nodig! Een half uur voor de voorstelling ben je welkom om energie te maken voor de voorstelling door te fietsen en een waterrad te bedienen. Maar ook tijdens de voorstelling mogen een aantal kinderen helpen stroom opwekken, water spuiten en wind- en donderslagen maken. 

De buurmannen duiken de natuur in. Geen mini-moestuin, maar een echte wildernis! Ze trekken hun tuinbroeken aan, pakken hun tuingereedschap en gaan aan de slag. Ze zaaien, ze oogsten, ze scheppen en ze harken er vrolijk op los. Samen creëren ze een wereld vol met mooie gewassen. Bloemen om aan te ruiken, planten om naar te kijken, groenten om van te smullen. En natuurlijk een boom om eens lekker in te klimmen, of een tak om aan te slingeren!

De buurmannen zijn helemaal zelfvoorzienend. Ze kweken niet alleen hun eigen eten, ze recyclen ook alles wat los en vastzit.

Natuurlijk gaat er weer van alles mis, de natuur laat zich immers niet beteugelen. Van hagelbui tot schimmelziekte en van leidingbreuk tot een prachtig gerecycled voorwerp dat in elkaar stort. Maar samen staan de buurmannen sterk en vinden ze gelukkig altijd weer een oplossing.

Buurman in de Natuur is het vervolg op de succesvolle plan d- voorstellingen Buurman op Vakantie, Buurman in de Winter en Buurman in de Bieb. Een vrolijke en ontroerende dansvoorstelling over de kracht en de schoonheid van de natuur. Maar ook over de kwetsbaarheid van het milieu: plastic soep in de zee, CO2 uitstoot en smeltende ijskappen. Wat er ook gebeurt, de buurmannen laten elkaar niet in de steek en vinden altijd weer iets nieuws uit. Buurman in de Natuur is daarmee ook een prachtige ode aan vriendschap, aan fantasie en creativiteit.

In de pers:

“Een associatieve, haast clowneske fysieke performance. Fraai vormgegeven, mooi concept, prima mix van tekst en muziek. Een aangenaam meanderende kindervoorstelling die de verbeelding prikkelt.” - Leeuwarder Courant

"De drie ‘grote’ theatervoorstellingen mochten er zijn. Vol lef. Neem die van Andreas Denk en zijn Plan-D, die met Buurman in de natuur  een geslaagde kindervoorstelling heeft gemaakt over duurzaamheid." - Dagblad van het Noorden over het Simmerdeis festival

(Duur voorstelling: 50 minuten)

Stadspashouders met groene stip kunnen een gratis kaartje voor kind en begeleider afhalen bij de kassa van het Bijlmer Parktheater! 

(Foto: Esther de Boer & Menno van der Meulen)