Cheyenne Toney (TVOH) opent In The Picture Festival

4 mrt 2014 - 14:20

Op donderdag 20 maart opent zangeres Cheyenne Toney de elfde editie van het In The Picture Festival (ITP): het grootste theaterfestival voor non- en semi professionals in Amsterdam Zuidoost dat van 20 t/m 23 maart in het Bijlmer Parktheater wordt gehouden. In the Picture wordt georganiseerd door Krater Art & Community, de organisatie binnen het Bijlmer Parktheater die zich bezighoudt met amateurkunst en talentontwikkeling.

Cheyenne Toney die afgelopen jaar een nationale beroemdheid werd door haar deelname aan The Voice of Holland, begon haar carrière in het Bijlmer Parktheater. Geen wonder dat ze met veel enthousiasme de uitnodiging aannam om het In The Picture Festival te openen! Op de openingsavond geeft ze een speciaal concert en brengt ze een ode aan de vele talenten uit Amsterdam Zuidoost die haar geïnspireerd hebben: Jeritza Toney, Guillano Herdigein, Jeugdtheaterschool Zuidoost, Little Miss Kwakoe en de nieuwe Miss Charme Zuidoost. Verder zijn er deze avond optredens van theatergroep Untold, dansgroep ILD, de 5 o'clock class, theatergroep Ganpati Padam Nataykala en danstheatergroepen Rainbow Warriors, Our History en Natya Sudha. Host van de avond is niemand minder dan MC en stand-up comedian Jeffrey Spalburg.

Door de verankering van het festival in het kleurrijkste stadsdeel van Amsterdam, vertegenwoordigt het festival een enorme mix aan verschillende landen en culturen. Van Suriname en de Antillen tot aan Ghana en Indonesië. Daar komt dit jaar een extra dimensie bij met de Music Connection, een uitwisselingsprogramma van jonge muzikanten uit Nederland, Engeland, Frankrijk, Italië en Turkije dat dit jaar in Amsterdam plaatsvindt. De in Amsterdam Zuidoost gevestigde theatergroep Untold is host van dit project en zal tijdens het festival laten zien welke chemie er tussen de deelnemende muzikanten is ontstaan.

Een ander hoogtepunt dit festival zijn de premières van de voorstellingen van twee jonge geëngageerde theatermakers. Devon Abdoelhafiezkhan zoekt met haar experimentele dansvoorstelling Alter Ego de grenzen van taboes op. Hoe ga je om met homoseksualiteit, seksverslaving en de donkere kant van jezelf? is de vraag waarmee zij haar publiek confronteert. Darryl Veldman toont in Ethnical File de rauwe werkelijkheid van een jong Afro-Nederlands koppel getekend door turbulente huissituaties en onuitgesproken conflicten. Eveneens een heftig maar aansprekend thema in een uiterst originele theatrale setting.

Nieuw deze editie is de Community Art Dag, een inspiratiedag over de verschillende werkwijzen binnen Community Art met presentaties van verschillende Nederlandse wijkpodia en gezelschappen. Food for thought guaranteed!

Voor het volledige programma en tickets: www.bijlmerparktheater.nl
Volg ITP via facebook.com/kraterartcommunity