Classic meets Gospel in het Bijlmer Parktheater op zaterdag 20 september

11 sep 2014 - 14:42

Op zaterdag 20 september organiseren BimRay Festival, Bijlmer Klassiek en het Bijlmer Parktheater een uniek lunchconcert: Classic meets Gospel. Classic meets Gospel gaat over de evolutie van de gospelmuziek en is een spannende ontmoeting tussen klassieke kamermuziek en hedendaagse spirituals en gospel.

Artistiek leider van Bijlmer Klassiek, Michael Gieler, vroeg de Nederlands-Surinaamse bariton Hans Voschezang om het vocale deel van het concert samen te stellen in samenwerking met een strijkkwartet van het Koninklijk Concertgebouworkest, het Amsterdamse Jaden Gospel Ensemble en een pianist.

Zang: Hans Voschezang
Strijkkwartet: musici Koninklijk Concertgebouworkest
Piano: pianist gospelband Elvis E. & Friends
Koor: Jaden Gospel Ensemble

Hans Voschezang
De Nederlands-Surinaamse bariton Hans Voschezang studeerde zang aan het Utrechts Conservatorium en volgde hij de tweejarige operatraining aan de Guildhall School of Music and Drama te Londen. In 2000 werd hij onderscheiden met drie prijzen op het Internationale Vocalisten Concours in 's Hertogenbosch. Hans zong naast Montserrat Caballé en Anne Sofie von Otter en nam diverse rollen voor zijn rekening in wereldberoemde opera’s. Binnenkort staat hij in Gershwins’ Porgy & Bess in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en heeft hij een van de hoofdrollen in de opera De zwarte met het witte haar van Arthur Japin.

Jaden Gospel Ensemble
Zanggroep Jaden Gospel Ensemble maakt onderdeel uit van de Evangelische Broedergemeente (EBG) Zuidoost en bestaat uit vier zangeressen: Whitney Gesser, Nicole Inge, Janaica Braafheid en Anouschka Ollivieira. Hun close harmony komt goed tot uiting in het repertoire dat varieert van gospel tot folk. Zij hebben meegewerkt aan verschillende producties van Stichting Julius Leeft (SJL) van regisseur John Leerdam. In 2012 is Jaden gestart met een intensief vocaltrainingstraject van Dutch Gospel Arts Institute.
Bekijk Jaden Gospel Ensemble op YouTube