Drie vrouwen uit Zuidoost spelen in theatervoorstelling over eenzaamheid

11 apr 2013 - 12:44

Op donderdag 25 (première) en vrijdag 26 april speelt in het Bijlmer Parktheater de voorstelling ALLEEN, pleidooi voor de tijdelijke eenzaamheid door het Utrechtse Stut Theater. Regisseur Sharon Varekamp maakte de voorstelling met drie vrouwen uit Amsterdam Zuidoost op basis van interviews,groepsgesprekken en spelopdrachten. Met deze voorstelling wil Stut Theater op toegankelijke wijze het taboe doorbreken rondom eenzaamheid en sociaal isolement.

ALLEEN, pleidooi voor de tijdelijke eenzaamheid gaat over drie vrouwen die iemand hebben losgelaten en een bepaalde periode van hun leven alleen zijn geweest. Dat is lastig, spannend en eenzaam, maar soms ook verrukkelijk. Bij toeval komen ze samen en leren elkaars verhaal kennen. Ze besluiten om een persconferentie te houden. Het moet de wereld maar eens in. Zij moeten de wereld maar eens in. U bent van harte uitgenodigd.

Stut Theater maakt sinds 1977 voorstellingen rond maatschappelijke thema’s. De stukken zijn gebaseerd op verhalen van de spelers. Vaak zijn dit mensen die nog niet eerder op de bühne hebben gestaan. Stut zoekt haar publiek op in theaters, buurthuizen, scholen, jongerencentra, welzijnsinstellingen, maatschappelijke organisaties en op locatie. Inmiddels hebben honderden mensen met diverse culturele achtergronden meegespeeld en hun persoonlijke verhalen met een publiek gedeeld.