Fatu viert 9e verjaardag

26 mrt 2015 - 11:25

Op zondagmiddag 29 maart viert Fatu, hèt stand-up comedy podium van Amsterdam Zuidoost, zijn negenjarig jubileum in het Bijlmer Parktheater. In 2006 had comedian Jeffrey Spalburg het idee voor een stand-up comedy podium in Amsterdam Zuidoost. Het bleek een succes: sindsdien treden elke maand stand-up comedians en cabaretiers op voor een uitzinnige zaal in Zuidoost.

De bekendste comedians uit Nederland komen graag naar Fatu omdat het publiek in de Bijlmer het meest divers is van Nederland. Het jubileum wordt gevierd met de comedians Lebbis (van Lebbis en Jansen), talent Mino van Nassau en het in Surinaamse kringen populaire duo Deng Boy.

Fatu
Een Fatu breken is een Surinaamse uitdrukking en betekent lachen, genieten en een andere kijk nemen op de samenleving met vrienden of familie. En dat is wat Fatu elke laatste zondagmiddag van de maand brengt met performances van stand up comedians en cabaretiers. In de pauze kan het publiek genieten van een Surinaams hapje en een drankje en zorgt DJ Phantom voor speciale muziek. Host Jeffrey Spalburg trakteert het publiek op pure comedy en rauwe cabaret.

Kleurrijke comedy
In 2006 merkte Krater Theater op dat cabaret en stand-up comedy slechts sporadisch aanwezig was in de Bijlmer, terwijl daar wel behoefte aan was. Krater speelde hier op in met een maandelijks podium, waarbij enerzijds de comedians het Zuidoost publiek kunnen bereiken en anderzijds de inwoners van de Bijlmer de kans krijgen om de beste comedians en cabaretiers van het land te zien in hun eigen buurt.Gerenommeerde stand up comedians sieren het Fatu-podium waaronder Jörgen Raymann, Jan Jaap van der Wal, Eric van Sauers, Roué Verveer, Jandino, Anuar, Daniël Arends, Soundos, Howard Komproe, Murth Mossel, Samba Schutte en Bob MacLaren.

Speeldatum
Bijlmer Parktheater, zondag 29 maart, 15.00 uur

Zondag 29 maart 2015| 15.00 uur
YouTube voorproefje | Meer info | Ticket (inclusief drankje) € 13,50 |
Met CJP/65+/Stadspas (inclusief drankje) € 11,00