Fra Fra Sound viert 35e verjaardag in Bijlmer Parktheater met Andy Narell

3 dec 2015 - 16:45

Op zondag 13 december viert Fra Fra Sound zijn 35e verjaardag met een spectaculair concert in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost. Om het nog feestelijker te maken heeft de legendarische formatie steelpan-speler Andy Narell gevraagd om mee te spelen.

Fra Fra Sound
Fra Fra Sound werd begin jaren tachtig in de Amsterdamse Bijlmer opgericht door onder andere Vincent Henar, bassist en muzikaal leider van de formatie. De band speelt energieke Afro-Caribische muziek in de breedste zin van het woord met wereldse invloeden van de Noord-Amerikaanse jazz en funk, Surinaamse kaseko, kawina, Winti en Afrikaanse ritmes.

Andy Narell
Met zijn eerste solo album in 1979 haalde Andy Narell de steelpan uit de steelband en bracht hem in een jazz band; daarna heeft hij bij elk concert en iedere opname de mogelijkheden onderzocht om de rol van de steelpan in de hedendaagse muziek verder te ontwikkelen. Tien jaar geleden begon de samenwerking tussen Fra Fra Sound en Andy. En dat daar nog veel muzikaal plezier aan wordt beleefd, mag blijken uit het feit dat Andy is uitgenodigd als speciale gast tijdens het jubileumconcert.

Fra Fra Sound bestaat uit Andro Biswane (gitaar), Robin van Geerke (piano), Vincent Henar (elektrische bas), Walther Muringen (drums), Carlo Ulrichi Hoop (percussie) en Michael Simon (trompet). Het concert in het Bijlmer Parktheater op zondag 13 december begint om 15.00 uur. Tickets: € 13,50. Verkrijgbaar aan de kassa van het Bijlmer Parktheater of via bijlmerparktheater.nl.