Gianni Grot presenteert nieuwe dansvoorstelling over slavernij, vrijheid en identiteit

6 feb 2014 - 09:58

Op zaterdag 15 februari presenteert Gianni Grot (NL / SU) zijn voorstelling From Routes to Crown in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost.

Als danser nam Gianni Grot in 2011 deel aan het populaire tv programma So You Think You Can Dance en drong door tot de finales. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse danswereld.

In de afgelopen jaren ontwikkelde Gianni zich van danser naar een uiterst talentvol choreograaf. From Routes to Crown is alweer zijn derde voorstelling. In deze voorstelling onderzoekt hij de thema’s slavernij, vrijheid en identiteit. Op een uitzonderlijk manier brengt hij deze tot uitdrukking in een multidisciplinaire mix van dans, hiphop en spoken word.

De routes (of roots) in de titel van de voorstelling, staat voor de mentale en fysieke weg die slaven en hun nakomelingen hebben afgelegd. Crown staat symbool voor de overwinning, maar ook voor de kroon van de boom die voortkomt uit de roots.

Choreografie : Gianni Grot (My Art)
Spoken word / tekst: Juan-Carlos Goilo (Poetry Circle Nowhere)
Performers: Thomas Krikken (Beat the Best, ISH), Anna-Alicia Sklias (SYTYCD, The Ultimate Dance Battle), Anthony Pinas (Everybody Dance Now), Daphne Scheerlink (winnares World of Dance), Juan-Carlos Goilo, Nicole Geertruida, Carl Refos.

INFO |TICKETS