Gideons Droom

26 feb 2015 - 09:50

Ter ere van de heruitgave van zijn debuutroman Gideons Droom, brengt Ernst Jansz (Doe Maar) op vrijdag 6 maart de krontjongversies van een aantal van zijn mooiste liedjes ten gehore in het Bijlmer Parktheater. Dit zijn onder andere Rumah Saya en Tijd Genoeg (uit de Doe Maar-tijd waarin Gideons Droom is geschreven), liedjes van zijn soloalbums De Overkant en Molenbeekstraat en enkele van zijn Dylan-vertalingen.

Jansz debuteerde als schrijver in 1983 met Gideons Droom. In dit debuut staat de nawerking van een reis naar het verre oosten centraal en wordt kennisgemaakt met een belangrijke rode draad in zijn werk: zijn in 1965 overleden Indische vader. Ook zingt en vertelt hij Indische sprookjes. Ernst Jansz wordt  daarin ondersteund door Guus Paat (gitaar), Richard Wallenburg (bas), Aili Deiwiks (viool) en Shelly Lapré (dans, licht- en schaduwspel).

Naast Ernst Jansz valt er op muzikaal vlak nog veel meer te beleven in het Bijlmer Parktheater de komende tijd. Bij deze een kleine sneak peak van de verschillende concerten.

Bijlmer Jazz
Tijdens Bijlmer Jazz op zondag 1 maart gaat de Nederlandse gitarist Jan Wouter Oostenrijk een samenwerking aan met The Voice Arab finalist Farid Ghannam. Ghannam wordt ondersteund door de Maghreb Jazz formatie en zangeres Sanae Casita. Jonge gitaristen die in de Bijlmer zijn opgegroeid en les hebben gehad van Jan Wouter zelf verzorgen het talent onderdeel van het programma. De volgende editie van Bijlmer Jazz vindt plaats op zondag 21 juli.

Jellyfish in Concert
Zaterdag 2 mei komt Jellyfish naar het Bijlmer Parktheater. Jellyfish is een nieuwe, succesvolle muzikale beleving in samenwerking met jonge muzikanten die ontdekt werden bij The Voice of Holland. Zo treden onder meer Julia Zahra, David Dam en Cheyenne Toney op. De muzikanten en zangers spelen muziek uit allerlei genres. Het is de eerste keer dat Jellyfish aankomt op het vaste land en dat gebeurt in het Bijlmer Parktheater.

Bijlmer Klassiek
Op zondag 3 mei spelen vijf soloblazers van het Koninklijk Concertgebouworkest, in samenwerking met pianist Robert Kulek, romantische kamermuziek tijdens Bijlmer Klassiek. En op zondag 31 mei is Bijlmer Klassiek er voor het hele gezin. In deze editie, met de titel Dubbele Bas, wordt een meisje met een missie geholpen door vijf muzikanten. Maar de twee bassisten van het groepje zijn wel een beetje gek. Dubbele bas is een concert door musici van het Koninklijk Concertgebouw orkest met verteller Romana Vrede.