Het Geheim van The Brothers Timisela

15 jan 2015 - 17:09

Het Bijlmer Parktheater presenteert met trots de voorstelling Het Geheim van The Brothers Timisela. Een inspirerende theatershow gemaakt door twee Molukse broers, geboren in de Hollandse polder. De broers vertellen persoonlijke verhalen in een voorstelling over het bouwen van bruggen en het gegeven dat geen brug te ver is.

Henry en Joshua Timisela zijn twee Molukse broers die besluiten om samen iets te doen wat nog nooit eerder gedaan is. Ze zijn zelfs bereid alles daar voor op te geven. Deze keuze brengt hen door diepe dalen en zo nu en dan naar een bergtop waar het uitzicht bijzonder mooi is. Het Geheim van The Brothers Timisela is een persoonlijk verhaal over angst, lef en overwinning. Een show met een lach, een traan, verbonden door verbroederende muziek.

Twee jaar geleden besloten Henry en Joshua alles aan de kant te zetten en op eigen kracht hun gezamenlijke droom te realiseren: het maken van een speelfilm waarin hun Molukse achtergrond een belangrijke rol speelt. Via crowdfunding brachten ze binnen korte tijd een groot bedrag samen en de draaidagen zijn inmiddels achter de rug. Maar nu de première dichterbij komt en de media-aandacht enorm is, voelen de broers de onderlinge spanning stijgen. Ze merken dat het verleden hun parten gaat spelen en vragen zich af wat de toekomst hen zal brengen.

In de theatershow worden deze persoonlijke verhalen vertelt. Over de hoge ambities van Henry en de bijbehorende familiedruk. En over Joshua die met foute vrienden in zee ging.

De broeders Timisela werden genoteerd voor De Kleurrijke Lijst 2014 als inspirerende ondernemers. Hun voorstelling is op donderdag 22 en vrijdag 23 januari te zien in het Bijlmer Parktheater, het theater van het Nieuwe Nederland.

Spel:

Henry Timisela
Joshua Timisela

Regie:
Joshua Timisela

SPEELDATA
Bijlmer Parktheater, Amsterdam 22 januari 2015, 20.00 uur
Bijlmer Parktheater, Amsterdam 23 januari 2015, 20.00 uur