IDFA op locatie in het Bijlmer Parktheater

21 nov 2013 - 15:23

Bewoners van Zuidoost hoeven niet meer de stad in om het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) te bezoeken. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het Bijlmer Parktheater één van de locaties van het grootste documentaire festival ter wereld! Op vrijdag 29 november wordt een speciale selectie van twee uitzonderlijke muziek documentaires getoond. Uitzonderlijk is ook de toegangsprijs. Voor beide films betaal je samen maar €10,-. In het Bijlmer Parktheater krijg je dus twee films voor de prijs van één.

De eerste documentaire van het programma is Journey to Jah (2013) van Noël Dernesch en Moritz Springer. Deze film gaat over de Italiaanse reggae artiest Alborosie die tijdens een vakantie op Jamaica besluit om op het eiland te blijven wonen waar geweld met muziek wordt bestreden. Samen met zijn collega Gentleman ontvlucht hij zo het Westerse consumentisme en zoekt hij naar de spirituele betekenis van reggae.

Voor de tweede documentaire blijven we in Zuid-Amerika en volgen we het levensverhaal van de Argentijnse folkzangeres Mercedes Sosa. In dit indrukwekkende portret onderzoekt Sosa’s zoon Fabian haar nalatenschap als mens, zangeres en activiste. De vaak emotionele verhalen van familieleden, vrienden en muziekcollega’s worden aangevuld met privéfoto’s, oude interviewfragmenten met Sosa en opnames van haar legendarische concerten.

Vrijdag 29 november 2013
IDFA op locatie in het Bijlmer Parktheater
19:00 uur - Journey to Jah (Noël Dernesch / Moritz Springer, 2013)
21:00 uur - Mercedes Sosa. The Voice of Latin America (Rodrigo H. Vila, 2013)