Jetty Mathurin is terug van nooit weggeweest

10 feb 2015 - 10:01

Jetty Mathurin is terug van eigenlijk nooit weggeweest. In februari staat ze maar liefst drie keer in het Bijlmer Parktheater. Haar nieuwste onewomanshow #LOL speelt ze op vrijdag 20 februari en zaterdag 21 februari. Ook is ze samen met haar dochter Glynis Terborg te zien in de jeugdvoorstelling Spiegeltje, spiegeltje op dinsdag 24 februari.

Als Jetty het podium betreedt, verandert de zaal binnen no time in een gezellige huiskamer. Maar, zoals het bij cabaret hoort, wordt er ook over actualiteit gesproken en gelachen. Over duurzaamheid bijvoorbeeld en over zorg en onderwijs. In deze tijden van Ferguson, Charlie Hebdo, Isis en social media beseft de theatermaakster maar al te goed dat beelden tegenwoordig het hoogste woord voeren. #LOL gaat dan ook over de veranderende tijd. Over social media die het volk macht geeft en ervoor zorgt dat mensen van over de hele wereld met elkaar in contact staan.

Jetty Mathurin omarmt in haar nieuwe show haar publiek met lol.  Ze keert terug naar haar basis als vertelkunstenaar en reageert direct op de mensen in haar theaterhuiskamer. De comédienne houdt de kijker op een unieke en luchtige manier een spiegel voor. 

En als we het toch al over spiegels hebben dan gaan we meteen door naar die andere voorstelling die Jetty samen speelt met haar dochter Glynis Terborg. Spiegeltje, spiegeltje is een eigentijds, eigenwijs, muzikaal theatersprookje waarin een meisje zich afvraagt hoe ze een prinses kan worden. Is een prinses mooi? En wat is mooi eigenlijk? In dit interactieve theaterfeestje gaat een prinses in wording op zoek naar... zichzelf! Dit theaterstuk is lachen, leren en een feest van herkenning voor alle kinderen vanaf 4 jaar oud.

Spel #LOL:
Jetty Mathurin

Spel Spiegeltje, spiegeltje:
Jetty Mathurin & Glynis Terborg

Speeldata #LOL:
Bijlmer Parktheater Amsterdam, 20 februari, 20.00 uur
Bijlmer Parktheater Amsterdam, 21 februari, 20.00 uur

Speeldatum Spiegeltje, spiegeltje:
Bijlmer Parktheater Amsterdam, 24 februari, 15.00 uur