Julidans naar Zuidoost

19 jun 2013 - 11:29

Julidans is een gerenommeerd zomerfestival voor internationale hedendaagse dans dat van 2 tot en met 13 juli 2013 plaatsvindt in Amsterdam. Als een van de festivallocaties toont het Bijlmer Parktheater op donderdag 4 juli een eigenzinnig en prikkelend programma met werk van zowel gerenommeerde choreografen als jonge lokale beloftes. Dit alles onder de noemer Bijlmer Danst!
 
PROGRAMMA

XVI – Gregory ‘Shaggy’ Albertzoon
Korte dansfilm
Hiphopper en freestyler Gregory Albertzoon ook wel bekend als "Shaggy" laat zich deze korte film van een andere kant zien. Op muziek van James Blake vertolkt hij een man die in de Bijlmer een levensgevaarlijke situatie veroorzaakt. De emoties die in hem opwellen, heeft
hij nauwelijks in de hand.

Humanity – ILD
Hiphop, jazz, modern
Relaties zijn emotie. Soms ongewild. Dania Sorhaindo en Mwana Ellis, twee jonge choreografen uit de Bijlmer, maakten er een stuk over.

Twofold – Lieneke Mous (New Dance Company)
Modern
Wat zou je nooit aan een vreemde vertellen? Wat gebeurt er met je identiteit als de grens tussen privé en publiek vervaagd? Weet je zelf dan nog wat echt is en wat fantasie?
Essentiele en actuele vragen die centraal staan in deze uitdagende choreografie.

T(w)o three or not t(w)o three – The 100 Hands & Mojra Vogelnik Skerlj
Modern
Wat gebeurt er als drie mensen samen zijn, als ze niet van tevoren afspreken wat ze gaan doen. Als ze een taal spreken die geen van hen kent? Als ze dingen doen waarbij ze alledrie nodig zijn? Een spel, geen regels, geen teams. The 100 Hands brengt mensen met sterk uiteenlopende achtergronden samen om zo tot rijkere voorstellingen te komen.

AP15 – Sebastien Ramirez & Honji Wang
Modern, hiphop
Is er een verbinding tussen lichaam en ziel? Een man en een vrouw. Het lichaam als spiegel, als object, als geliefde. De relatie tot de ander, een eeuwig mysterie, gegoten in een gevoelige en dynamische choreografie.