Kickin' that Circus: stoer festival voor kids in Amsterdam Zuidoost

24 apr 2013 - 13:30

Op donderdag 2 en vrijdag 3 mei kan jong en oud genieten van het Amsterdamse circusfestival ‘Kickin’ that Circus’. Dit jaarlijkse festival in en rond het Bijlmer Parktheater biedt een zonnig en vrolijk buiten- en binnenprogramma aan. Op het plein voor het theater kunnen kids en tieners meedoen met allerlei gratis workshops. Ook zijn er diverse demonstraties te zien met bijvoorbeeld tricking en tumbling. Binnen zijn er gevarieerde voorstellingen voor alle leeftijden met veel stoer circus.

Het is alweer voor de derde keer dat Circus Elleboog en het Bijlmer Parktheater publiek trakteren op een sfeervol circusfestival dat bruist van de energie. Er komen acrobaten uit Kenia, er zijn optredens van o.a. de iLL Skill Squad, er is lekkere muziek van DJ Fresh, er zijn bewonderenswaardige demonstraties te zien en er is vooral heel veel te doen! De workshops zijn allemaal gratis. Kids en tieners van 6 tot 25 jaar kunnen zich uitleven met
trampoline springen, acrobatiek, freerun en nog veel meer. Voor maar €3,50 p.p. gaan de deuren van de theaterzaal wijd open en kan er genoten worden van te gekke dubbelvoorstellingen. Kaartjes zijn te koop via de site van het Bijlmer Parktheater. De entreeprijs is bewust laag gehouden, want volgens Elleboog mag geld geen belemmering zijn om te kunnen genieten van circus. Dat maakt dat Kickin’ that Circus écht voor iedereen is!

Een van de optredens is natuurlijk dat van het jeugdcircus zelf. De Ellebooggroep uit Amsterdam Zuidoost gaat puur hiphop circus showen met ‘Flip da Script’ (zie foto). Eenwielers, acrobaten en dansers zullen het podium onveilig maken en zo laten zien dat – hoe verschillend iedereen ook is – je samen één groot feest van het leven kunt maken.