Komende zaterdag Dag van 1000 Culturen

4 sep 2014 - 13:42

Komende zaterdag is het zover! Cultureel en sportief Zuidoost presenteert zich tijdens de gratis toegankelijke Dag van 1000 Culturen op en rond het Antonde Komplein in Amsterdam Zuidoost. Tijdens deze feestelijke opening van het seizoen kan er genoten worden van sportactiviteiten, tentoonstellingen, talkshows en previews van muziek-, dans- en theatervoorstellingen.

Op de plek waar normaal gesproken de markt gehouden wordt staan kraampjes waar iedereen zich kan laten informeren over de sport- en cultuurprogramma’s van het komende jaar. Ook staat er het Ik ben ZO! podium waar onder meer Imagine IC, Productiehuis HV139, Next On Stage en Bijlmerstyle i.s.m. Soul Rebel Movement zich presenteren. Verder kan er heerlijk gegeten worden bij verschillende stands waaronder die van de World of Food, de nieuwe overdekte markt die in 2015 in de oude parkeergarage Develstein gerealiseerd zal worden. Een heerlijk voerproefje van dit wereldse horecaconcept!

Voor het Stadsdeelkantoor organiseert Funtrax het Sportplein. Meer dan twintig sportverenigingen presenteren zich door middel van demonstraties en workshops. Van balsport tot fitness, van dans tot schaken, van vechtsport tot atletiek.

In en rondom het Bijlmer Parktheater kunnen kinderen en hun ouders zich uitleven met Swazoom, Jeugdtheaterschool Zuidoost, Circus Elleboog, Eternity en de Bijlmer Klassiek kidsclub!

Het Centrum Beeldende Kunst Zuidoost heeft een veelzijdig artistiek en literair programma met tentoonstellingen, workshops, pop-up shops en een mini-editie van Bijlmer Boekt, het literaire revue programma van het Bijlmer Parktheater en Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam.

Het grote Anton de Kompodium wordt gehost door niemand minder dan stand-up comedian Jeffrey Spalburg. Portefeuillehouder Urwin Vyent van stadsdeel Zuidoost zal het publiek welkom heten. Bevestigde namen zijn onder meer Saraswati Art, Bijlmer Jazz, Eternity Percussion, Untold, Black Harmony, Legato Partyband, Iven Cudogham (Tante Ivy) en de talenten van Circus Elleboog, de 5 o’clock Class, Jeugdtheaterschool Zuidoost en Muziekcentrum Zuidoost. Een belangrijk hoogtepunt is de finale en prijsuitreiking van de Bijlmer Battle, een danscompetitie georganiseerd door Krater Art & Community. Reggaemuzikant Kenny B sluit deze heerlijke dag in stijl af.

De Dag van 1000 Culturen wordt georganiseerd door het Bijlmer Parktheater in samenwerking met ZO! Cultuur Zuidoost en Funtrax, in opdracht van het nieuwe Cultuur Platform Zuidoost en Gemeente Amsterdam - stadsdeel Zuidoost. Mediapartners zijn onder meer RAZO Radio en TV, Hototwenty Radio en BIJLMERenZO.

Het volledige programma staat online op de website van Dag van 1000 Culturen. Bekijk hier de ditgitale versie van de brochure. Volg de Dag van 1000 Culturen op Facebook!