Nieuw theaterfestival in Amsterdam Zuidoost

28 okt 2014 - 15:20

Krater Art & Community is de organisatie die zich in het Bijlmer Parktheater inzet voor Amateurkunst, Talentontwikkeling en Community Arts in Amsterdam Zuidoost. Om alle projecten onder één paraplu te presenteren, organiseren zij dit jaar voor het eerst het Krater Art & Community Festival. Het festival met voorstellingen, performances, talkshows, een expositie, een caribbean foodcorner en een speciale homemade market, vindt plaats van vrijdag 7 tot en met zondag 9 november in het Bijlmer Parktheater. Een weekend lang The Best of Krater Art & Community. Naast beginnende podiumkunstenaars, treden er ook twee artiesten op die het podium als geen ander kennen: jazz zangeres Denise Jannah en actrice Esther Scheldwacht.

Vrijdag 7 november wordt het festival geopend met optredens van Talentlab, een nieuwe generatie podiumkunstenaars uit Zuidoost. Tevens een gastoptreden van dansgroep Afrokikos, bekend van de talentshow Holland’s Got Talent.

Zaterdag 8 november staan er twee theatervoorstellingen op het programma. In de middag de voorstelling Dreamgirl van Farida van den Stoom bekend van o.a. de populaire tv-serie Rozengeur & Wodkalime en de in Suriname opgenomen jeugdserie De Taxi van Palemu. Aansluitend sluit Farida van den Stoom aan bij een talkshow over het vak theatermaken in samenwerking met het Fonds Podiumkunsten. ’s Avonds vertelt Esther Scheldwacht het tragisch levensverhaal van ladyboy Sunshine in haar veelgeprezen solovoorstelling De Sunshine Show. Verder die dag veel poetry, een open podium en een presentatie van de Magic Girlz in samenwerking met Jeugdtheaterschool Zuidoost en Urban Chicks with Brains.

Een hoogtepunt van de laatste festivaldag is de voorstelling Ella van Urban Myth waarin Denise Jannah in de huid kruipt van jazz legende Ella Fitzgerald. Verder een eerbetoon aan een andere afro-Amerikaanse heldin: mensenrechtenactiviste en schrijfster Maya Angelou die vorig jaar overleed. Verschillende Amsterdamse podiumkunstenaars laten zien wat Angelou voor hen heeft betekend. Het festival wordt afgesloten met het Talentlab comedy café waarin cabaretier Jeffrey Spalburg een nieuwe lichting comedians aan het publiek voorstelt.

Bekijk hier het hele volledige festivalprogramma.