Nieuwe concertreeks Bijlmer Klassiek

17 sep 2013 - 14:22

Met Bijlmer Klassiek heeft het Bijlmer Parktheater een eigen concertreeks met klassieke muziek op de zondagochtend. Topmusici van het Koninklijk Concertgebouworkest en hun muzikale vrienden spelen iedere laatste zondag van de maand om 11.00 uur een bijzonder koffieconcert. Van Bach tot tango en van Beethoven tot dierencarnaval. Verrassing is
standaard!

De programmering is breed. Van bekende klassieke kamermuziek tot onbekend en ook modern repertoire. Een belangrijk kenmerk van deze serie is het verbinden van kamermuziek met verschillende culturen en met andere kunstvormen. Zelfgebakken koekjes en leuke gesprekken met de musici na afloop zorgen voor een ontspannen sfeer.

Nieuw dit jaar is de Bijlmer Klassiek Kidsclub, een parallel kinderprogramma met een muziekworkshop voor kinderen vanaf 5 jaar in Studio 1 van het theater. Het laatste stuk van het concert in de grote zaal luisteren de kinderen weer mee.

Bijlmer Klassiek is een coproductie van het Bijlmer Parktheater en de IJ-Salon.


AGENDA 2013 - 2014

Zo 29 september 2013 – 11:00 uur
Verleidelijk Klassiek
Italiaans plezier, Russische liefde en meeslepende Tsjechische warmte en dat alles in één verleidelijke mix. Weet je daardoor al niet waar je moet kijken? Als klap op de vuurpijl nemen we ook nog een speciaal instrument mee: het harmonium.

Zo 27 oktober 2013 – 11:00 uur
De Grootmeester
Liviu Prunaru, de eerste violist van het Koninklijk Concertgebouworkest, betovert al jaren het Amsterdamse publiek met zijn verfijnde en virtuoze spel. In dit concert speelt hij samen met zijn Roemeense landgenote en pianiste Dana Protopopescu beroemde sonates.

Zo 24 november 2013 – 11:00 uur
Caribbean Tango +
Onvervalste tango, zonovergoten Antilliaanse walsen en veel meer. Vier topmusici uit de
wereld van de tango, jazz, Braziliaanse en klassieke muziek in een warmbloedig concert op een koude herfstochtend!

Zo 26 januari 2014 – 11:00 uur
American Beauty
Al jaren staat het Adagio voor strijkers van Samuel Barber op nummer 1. Uitgeroepen tot mooiste stuk aller tijden, vandaag te horen in Bijlmer Klassiek door leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en studenten van de eigen Orkestacademie.

Zo 23 februari 2014 – 11:00 uur
Roaring 70’s
Een slagwerkkwartet komt altijd met méér dan 4 trommels… Mark, Ramon, Ryoko en Arno
zetten de boel op stelten met werk van Cage, Reich en Xenakis.

Zo 30 maart 2014 – 11:00 uur
Toverfluiten
Van voltallige fluitfamilie tot ingetogen solo, van kleine piccolo tot diepe basfluit. De 15 getalenteerde (dwars)fluitisten van het Neflac Ensemble spelen muziek van de barok tot nu. Een uniek concert!

Zo 4 mei 2014 – 11:00 uur
Herdenkingsconcert
Het Kwartet voor het Einde der Tijden is in een concentratiekamp geschreven door de Franse componist Olivier Messiaen. De muziek is diep doordrongen van geloof en hoop en wordt omlijst door indrukwekkende briefteksten.

Zo 25 mei 2014 – 11:00 uur
Carnaval van de dieren
Ooit gehoord hoe een brullende leeuw, een edele zwaan en een paar fossielen op het podium klinken? Ze komen naar het Bijlmer Parktheater! Theatergroep ’t Barre Land maakt van het laatste concert van het seizoen een grappige en bruisende familievoorstelling.