Groei bij ons op tot Nieuwe Maker!

Je passie delen. En verder komen. De voelsprieten van onze afdeling Art & Community staan altijd op scherp. Wij weten wat er speelt binnen de community in Amsterdam Zuidoost. We brengen je in contact met anderen. Om te sparren, samen te werken of een gezelschap te vormen. Art & Community informeert, maakt wegwijs en begeleidt je in de kunstsector.

Ons speerpunt
Art & Community biedt, samen met diverse partners binnen en buiten Amsterdam Zuidoost, een volledig uitgewerkte ontwikkelingslijn aan voor jeugd en jongeren binnen het stadsdeel die de ambitie hebben hun talent verder uit te diepen.

Fase 1 - Kennismaken & Ontwikkelen
In deze fase staat het ontdekken en prikkelen van jonge kinderen via binnen- en buitenschoolse educatie centraal.

Fase 2 - Ontwikkelen
Wij bieden een kweekvijver van diverse talenten in de leeftijd van 10 – 18 jaar die worden begeleid via korte en lange trajecten binnen de podiumkunsten. Onze trajecten: BASE, Wereldmakers, Black Magic Girlz, Theatertraject, Schrijftraject en Bijlmer Battle.

Fase 3 - Ontwikkelen & Bekwamen
De verdiepingsfase is ingericht als productielab waar jonge makers van 18 jaar en ouder de kans krijgen te experimenteren met het maken van eigen podiumproducties en zo hun eigen artistieke signatuur te ontwikkelen. Zowel de makers die als autodidact instromen, als de jonge makers die de  kunstvakopleiding hebben afgerond kunnen zich hiervoor opgeven. De begeleiding vindt plaats via onze Talentlab en ons Nieuwe makers traject. Voor het Nieuwe makers traject wordt, in samenwerking met VIG, Raymi Sambo als artistiek coach ingezet.

Fase 4 - Podium & Presentatie
In deze fase staat het bieden van een podium aan de nieuwe makers centraal. Naast begeleiding en opname in de programmering van het Bijlmer Parktheater kunnen wij, in samenwerking met andere podia/theaters, meerdere speelmomenten bieden aan talenten die eraan toe zijn zich te presenteren aan een klein of groter publiek ook buiten het stadsdeel.

 

Wat doen wij nog meer?
Naast de leerlijn voor talentontwikkeling is Art & Community ook verantwoordelijk voor de randprogrammering van het Bijlmer Parktheater waar inhoudelijke verdieping en context, participatie van en dialoog met de community centraal staat. Dit doen wij via ons nieuwe label; de Bijlmer Voices.

De Bijlmer Voices is het label waar talkshow, dialoog en film centraal staan. Aan de hand van actuele thema’s, vaak ondersteund door film of audiovisueel beeld worden talkshows georganiseerd over diverse onderwerpen. Bijlmer Voices initieert zelfstandig deze programma’s of in samenwerking met relevante nationale en internationale  partners.

Contact?
talent @ bijlmerparktheater.nl