Hiphopwonder houdt huis tijdens DansClick

29 okt 2015 - 11:41

Op zaterdag 31 oktober is het weer tijd voor een stevige dosis dans in het Bijlmer Parktheater tijdens DansClick powered by Bijlmer Danst. DansClick biedt de bezoeker een geweldige ervaring met de nieuwste generatie dansmakers: hiphopwonder Shailesh Bahoran en Nederlands Dans Theater-talent Fernando Hernando Magadan.

Urban danser Shailesh Bahoran brengt een uitdagende mix van hiphop, popping en breakdance en laat zich inspireren door de Indiase dans. In de dansvoorstelling Lalla Rookh brengt hij een ontroerend verhaal uit de Hindoestaanse geschiedenis tot leven. NDT-danser Fernando Hernando Magadan geeft met het tragikomische duet (d)elusive minds zijn visitekaartje als choreograaf af aan het Nederlandse publiek. De voorstelling, op muziek van Schubert, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een patiënt met het syndroom van Capgras; een psychische aandoening waarbij iemand ervan overtuigd is dat een persoon vervangen is door een identieke bedrieger.

DansClick begint met een videoportret waarin de makers zichzelf voorstellen. Na de voorstelling wordt het publiek voor de Après Dans uitgenodigd op het podium na te praten met de artiesten. Een unieke manier om de nieuwste generatie choreografen te ontdekken én te ontmoeten.

Speeldatum

Zaterdag 31 oktober, 20.00 uur, Bijlmer Parktheater