FATU | Met Theo Maassen, Patrick Laureij en Jörgen Raymann

FATU is het stand up comedy programma van het Bijlmer Parktheater. Al twaalf jaar lang ontvangt vaste MC en host Jeffrey Spalburg drie collega-comedians. Eén podium – drie comedians - die ieder op eigen manier hun gepeperde en hilarische blik op de actualiteit verkondigen.

Deze editie met een hele vette line-up: Theo Maassen, Patrick Laureij en Jörgen Raymann!

PATRICK LAUREIJ
Patrick Laureij (1982) groeide op in Rotterdam-Zuid, IJselmonde. Hij besluit in 2006 mee te doen aan de Rotterdamse Talent Night. Met 4 minuten aan materiaal en wat geïmproviseerde grappen heeft hij eindelijk zijn “plekkie” gevonden: stand-up comedy.
Via verschillende kleine podia en vele optredens belandt hij op het Open Podium van Toomler waar hij de kneepjes van het vak leert. Zijn harde werken ziet hij in 2009 bekroond met een geslaagde Comedytrain auditie.
Met een onvervalst accent en de bijbehorende eerlijkheid heeft hij inmiddels meerdere malen op Lowlands gespeeld, stond hij in het voorprogramma van Theo Maassen en is hij de winnaar van de publieks- en juryprijs van Cameretten 2013.
In het jaar 2015 was Patrick te zien in de nieuwe 10-delige politieserie Noord/Zuid in de rol van Dennis (een van de grotere vaste rollen) op NPO 1 (KRO).
In 2016 ging Patrick de theaters in met zijn eerste avondvullende programma Dekking Hoog, hij ontving hiervoor een nominatie voor Neerlands Hoop.
Momenteel werkt hij aan een nieuwe voorstelling.
In 2007 AL VOOR DE EERSTE KEER BIJ ONS. DAT WAS NOG IN DE OUDE KRATER IN HOFGEEST. NU OOK ALWEER VOOR DE 6e KEER BIJ FATU!

THEO MAASSEN
Theo Maassen (1966) groeit op in het Brabantse Zijtaart. Als hij daar in de krant een advertentie ziet waarin Raoul Heertje aanstormend en miskend talent aanmoedigt om zich bij hem aan te melden als comedian reageert hij meteen. En wordt zo het eerste lid van Comedytrain, in het jaar 1990. In hetzelfde jaar doet hij mee met Cameretten en wint, zij het ‘bij gebrek aan beter’, aldus de jury die op dat moment ook niet kan bevroeden dat Maassen met zijn compromisloze engagement en snoeiharde grappen zal uitgroeien tot één van Nederlands beste en meest besproken comedians.
Vanaf zijn derde programma Ruwe Pit zijn louter lovende recensies en volle zalen zijn deel en in 2006 wordt zijn carrière bekroond met zo ongeveer elke prijs die voor een cabaretier in Nederland te winnen is. In het tijdsbestek van ongeveer anderhalve maand wint hij de Prijs van de Kritiek, de Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Prijs én de Poelifinario, waarmee hij bestempeld wordt als dé cabaretier van het moment. Tussendoor scoort hij ook nog een knijter van een nummer één hit met de carnavalskraker Lauwe Pis, steelt hij de Uefacup uit het stadion van zijn geliefde PSV en excelleert als acteur in films als Zwartboek en TBS. Gelukkig weerhoudt deze zegetocht Maassen er niet van om zijn gezicht nog met grote regelmaat in Toomler te laten zien. Steevast om zijn allernieuwste materiaal op een nietsvermoedend publiek af te vuren.
In 2017 wint Theo de cabaretprijs Poelifinario voor de tweede keer. Hij krijgt de prijs voor zijn voorstelling, Van Kwaad Tot Erger die door de Jury als meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen werd beoordeeld. 
NEDERLANDS GROOTSTE CABARETIER VOOR HET EERST IN DE BIJLMER!

 

JÖRGEN RAYMANN
Jörgen Raymann: "It all started when... Als kind was ik altijd gefascineerd door het fenomeen televisie. Mijn allereerste vakantiebaantje op 13-jarige leeftijd was dan ook bij de STVS, de nationale zender van Suriname. Op mijn 17e presenteerde ik mijn eerste tv-quiz in Suriname, een bijzondere ervaring. Nadat de cabaretavonden in mijn restaurant in Suriname een succes bleken, werd ik gevraagd om een oudejaarsprogramma te maken voor de Surinaamse televisie. Het maken van tv beviel mij dermate goed, dat ik besloot hier meer mee te willen doen. In Suriname maakte ik twee programma’s ‘Examen TV’, een programma voor eindexamenstudenten van het VWO en ‘Raymann praat laat’.
In 1998 kwam ik met mijn theatershow naar Nederland. Tijdens deze toer werd ik benaderd door de NPS (huidige NTR) of ik auditie wilde doen voor een nieuw televisieprogramma dat geproduceerd zou worden door Men at Work TV Produkties. Na een auditie en een proefopname werd ik de presentator van ‘The Comedy Factory’.
Toen ik in 2001 naar Nederland verhuisde, kreeg ik het aanbod om een late night programma voor de NTR te maken. Dat werd ‘Raymann is Laat!’. Het was de bedoeling om bij de publieke omroep een tegenhanger voor de toen razend populaire ‘Barend en Van Dorp’ te vinden. Er werden 4 verschillende programma’s gemaakt waarvan alleen ‘Raymann is Laat!’ uiteindelijk overbleef. Toen wij 3 jaar geleden naar de zondag verhuisden, veranderden wij de titel in ‘Zo: Raymann!’. In maart 2014 begint inmiddels het 26e seizoen van dit programma en is daarmee het langstlopende late night programma op de Nederlandse tv.
In 2009 werd ik mede eigenaar van Men at Work TV Produkties, verantwoordelijk voor o.a. ‘Het Groot Dictee der Nederlandse Taal’, ‘De Dinoshow’ en ‘Zo: Raymann!’".

ORIGINAL FATU PAPPI ALEER VOOR DE 6e KEER BIJ ONS IN DE BIJLMER!

Duur 150 minuten (met pauze). In de pauze zijn er broodjes en hapjes verkrijgbaar.

(Foto FATU: Jean van Lingen)