Drie | Maas theater en dans & BonteHond (3+)

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders. Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn.

Drie is een ode aan de in 2015 overleden regisseur Matthijs Rümke (o.a. Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel). Rümke maakte de voorstelling in 2002 bij Theater Artemis en speelde zelf ook mee. De pers schreef toen:

“Je zou iedere kleuter gunnen dat dit zijn of haar eerste toneelvoorstelling was. (…) Het verhaal is eenvoudig, vertederend en perfect in balans. Een juweeltje” (NRC).
“Ook hier spreekt de kracht van de eenvoud” (Brabants Dagblad).
De remake, geregisseerd door Dorien Folkers, toert in voorjaar 2018 door Nederland. 

Makers
Tekst: Bodil de la Parra
Regie: Dorien Folkers
Spel: Ayrton Fraenk, Niek van der Horst, Freek Nieuwdorp
Concept: Matthijs Rümke
Dramaturgie (2002): Carel Alphenaar
Dramaturgie remake (2018): Judith Faas
Coproductie: BonteHond, Maas theater en dans 

De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar en voor groep 1 tot en met 4.

(Duur voorstelling: 45 minuten)
Stadspashouders met groene stip kunnen een gratis kaartje voor kind en begeleider afhalen bij de kassa van het Bijlmer Parktheater! 

(Foto: Noa Verhofstad)