Konrad Koselleck Big Band & Bijlmer musici

Dwars door 50 jaar Bijlmer: muziek en verhalen met o.a. Graziella Hunsel, Boy Edgar, Kiddo Cee, Mizztamizzo, Jeff Croese en Olaf Zwetsloot.

De story-telling bigband Konrad Koselleck Big Band presenteert Dwars door 50 jaar Bijlmer. Bekende en onbekende verhalen over het ontstaan van de Bijlmer en van Bijlmerartiesten als Boy Edgar, Graziella Hunsel, Kiddo Cee worden verteld en met muziek verklankt. Wat zijn onderscheidende verhalen en wat is onmisbare muziek voor hun leven of carrière! Dwars door 50 jaar Bijlmer in beeld, tekst en geluid wordt een unieke avond met verrassingen en herkenning.

Met dank aan AFK, stichting Konrad Koselleck Music in samenwerking met Shain Foundation, Vinger.nl en Bimhuis.

De big band van Konrad Koselleck is net even anders. Bandleider Koselleck zoekt voortdurend naar avontuurlijke combinaties van jazz, cabaret, musical, pop, rock, funk, latin en zelfs klassiek. Het repertoire reikt van Brecht en Weill tot Nina Hagen en Rammstein, naast veel nieuw werk van hedendaagse componisten.

In oktober 2017 stond de Konrad Koselleck Big Band samen met diverse Bijlmer musici in het Bijlmer Parktheater en in het Bimhuis met 'Echo's van de Bijlmerramp'. De Big Band komt weer terug om het 50-jarige bestaan van de Bijlmer te vieren samen met de beste muzikanten, zangers en andere artiesten uit Amsterdam Zuidoost.

‘Koselleck voelt de sfeer goed aan… de overtuigingskracht van een losgeslagen bigband is fenomenaal’ (de Volkskrant).

‘Zeker, het schettert, knettert en verplettert, precies wat een bigband moet doen, maar daarnaast is het een openbaring te horen hoe sereen een verzameling metalen toeters ook kan klinken. Hoe Koselleck met een meesterlijk gevoel voor dynamiek alle mogelijkheden van zijn gezelschap uitbuit’ (De Volkskrant).

(Foto: Vas Triantis)