Caribbean Combo | Het Huis Van Asporaat

ZE ZIJN TERUG! Na vijf jaar keert Caribbean Combo terug met een gloednieuwe show. Jandino Asporaat, Roué Verveer, Murth Mossel en Howard Komproe hebben elkaar veel te vertellen en willen dat met iedereen delen.

Roué vraagt zich af waarom Howard nog steeds niet kaal is. Howard vraagt zich af of Jandino eindelijk medicatie heeft voor zijn ADHD. Jandino vraagt of Murth al toe is aan kinderen en zo ja of hij die van hem wilt adopteren. Murth vraagt zich af of Roué nog steeds gelukkig is met zijn leven als getrouwd man.

Kortom ze gaan het weer brengen. Met ZE ZIJN TERUG! gaan Jandino, Roue, Murth en Howard de theaters weer op z'n kop zetten met hun eigen exclusieve mix van standup comedy, theater, muziek en dans. Theaters worden op hun kop gezet.

Caribbean Combo gaat vanaf 2018 op tour langs grote theaters in Nederland. De tournee wordt afgesloten met een aantal shows in AFAS Live in juni 2018.

Caribbean Combo
Caribbean Combo is een comedy- en cabaret gezelschap bestaande uit Jandino Asporaat, Murth Mossel, Roué Verveer en Howard Komproe. In 2010 speelden zij hun eerste voorstelling, DAAR ZAL JE ZE HEBBEN. In 2011 volgde DE KERSTSPECIAL. Met deze voorstelling stond Caribbean Combo onder andere in Carré en tourde ze door Nederland, Suriname en Curaçao. In 2012 waren ze voor het laatst te zien met de voorstelling ZE ZIJN ER WEER. Alle voorstellingen zijn uitgezonden door NPO3.

Jandino Asporaat
Of het nu in de showbizz-, televisie- of cabaretwereld is: Jandino Asporaat gaat als een speer. Deze man doet niet aan concessies als het om zijn carrière gaat. Bij hem is het simpel: hij komt op en gaat weer af.
Jandino wordt geboren in 1981 op Curaçao en woont samen met zijn zusje, nichtjes en tante in een huisje. Zijn broer woonde nog bij zijn vader. Later zijn er nog drie broertjes geboren. Op zijn elfde verhuizen ze naar Nederland en komen terecht in de Rotterdamse wijk IJsselmonde. Na vijf jaar behaalt hij zijn VMBO diploma en gaat in de bouw werken en doet klusjes van schilderen tot elektriciteit.
In 2002 komt hij terecht bij de Rotterdamse groep Young Stage, een theatergezelschap dat voorstellingen doet in het hele land. In 2006 maakt hij zijn eerste cabaret programma Antilliaanse pot wat direct een succes wordt. Zijn tv debuut maakt hij in het programma van Jorgen Raymann.
In 2011 krijgt hij zijn eigen programma, De Dino Show. Vanaf 2013 is hij daarnaast te zien bij RTL als panellid bij Wie ben ik, als presentator bij Alles mag op vrijdag en als hoogtepunt als presentator bij Dance Dance Dance. In 2014 opent hij zijn eigen kledingwinkel DINMAR in Delft. In 2015 gaat hij op tournee met de reprise van zijn theatervoorstelling Hoe dan ook en speelt hij vijf rollen in de film Bon Bini Holland.
Na het behalen van zijn droom, ‘Het spelen in een uitverkochte De Kuip’, is Jandino bezig met het verwezenlijken van zijn volgende droom die een vervolg krijgt Bon Bini 2.
Jandino tourt vanaf januari 2018 weer in de theaters met de reprise van zijn solovoorstelling Keihard.

 

Murth Mossel
Murth is een Nederlandse acteur, rapper en stand-upcomedian en geboren op 6 februari 1970 te Amsterdam. Hij is bekend geworden in theaterland door zijn optredens met de FreshWagon en Comedytrain.
Eind jaren ’90 presenteerde hij het programma The Pitch. Hij tourt al jaren met zijn eigen theatershow langs de Nederlandse theaters. Gedurende twee seizoenen stond Murth in het theater met zijn tweede avondvullende voorstelling 1e pers. enkelvoud. Gedurende het seizoen 2011-2013 was Murth met zijn voorstelling Gunstige Ligging Ten Opzichte Van De Wereld in de Nederlandse theaters te zien. Murth is vanaf januari 2018 te zien met zijn nieuwe avondvullende programma Pauwer.
Murth Mossel draait al jaren mee in de Nederlandse cabaretwereld en staat bekend om zijn komische theaterprogramma’s die uitdagen en de diepte ingaan wanneer het niet wordt verwacht.
Naast stand-up comedy optredens en zijn muzikale carrière spreekt Mossel ook stemmetjes in, zoals voor de Nederlandse versies van films als Rango, Rio, Kung Fu Panda en Turbo. Momenteel speelt hij nog geregeld in het bekendste stand-up comedycafé van Nederland, Toomler te Amsterdam.

 

Howard Komproe
Howard Ralph Sidney Komproe (Den Haag, 6 oktober 1971) is een Nederlands stand-upcomedian en stemacteur. Hij bezocht de Toneelschool in Utrecht, maar het optreden op feesten en clubs als stand-upcomedian beviel hem zo goed dat hij besloot daar serieus werk van te maken.
Hij maakt deel uit van de Comedytrain. Komproe had een hoofdrol in de jongerenserie Westzijde Posse bij Veronica, een eigen radioprogramma op Talkradio en een praatprogramma voor de KRO.
Daarnaast deed en doet hij veel presentator werk, onder meer op festivals als Lowlands, Pinkpop, North Sea Jazz en de Uitmarkt.
Als stemacteur sprak hij de stem in van personages als de blauwe robot-aap Gibson in de Jetixanimatieserie
Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! Hij was ook het gezicht van reclamespotjes voor de Postbank.
Sinds begin 2009 zet Komproe zich in als ambassadeur van Stichting B!NK, een stichting die zich bezighoudt met het leed van kinderen in niet-westerse landen.

 

Roué Verveer
Roué kennen we als cabaretier, acteur en presentator. Hij is vanaf eind jaren ’90 lid van de comedy gezelschappen Comedytrain en FreshWagon. Daar deed hij ervaring op met stand-up comedy en zo groeide hij door naar eigen theaterprogramma’s.
Roué en Jandino go way back: ze traden samen op met Caribbean Combo en maken sinds een paar jaar uit van het succeskwartet GABBERS. Hiermee stonden ze met uitverkochte shows in de Amsterdamse Ziggo Dome (met Philippe Geubels en Guido Weijers).
Daarnaast presenteerde Roué op televisie De Slavernij, was te zien in De Sterren Van Bethlehem en had een rol in de film Heksen Bestaan Niet. Hij spreekt regelmatig stemmen in.