Opening van het nieuwe theaterseizoen

28 aug 2013 - 14:42

Met de Dag van 1000 Culturen, de ‘Uitmarkt van Amsterdam Zuidoost’ op zaterdag 7 september, opent het Bijlmer Parktheater haar nieuwe seizoen. Een heerlijk najaar dat de volgende dag meteen van start gaat met de première van de voorstelling 'Over Leven' van theatergroep Mikanto.

Dag van 1000 Culturen
Om 13:00 uur start er in de IJmerezaal van het theater een danswedstrijd: de halve finale van de Bijlmer Battle waar de beste danstalenten van Zuidoost en omstreken strijden om de grootste eer. In de jury grote namen als Vincent Vianen van So You Think Tou Can Dance (SYTYCD) en Gregory ‘Shaggy’ Albertzoon van Furious Flow en Lucia Marthas. De finale vind plaats om 18:15 op het hoofdpodium aan het Anton de Komplein.

Op datzelfde podium om 14:00 uur een preview van Bijlmer Klassiek: de klassieke concertserie van het Bijlmer Parktheater en de IJ-Salon. Leden van het Koninklijk
Concertgebouworkest spelen in een unieke bezetting met het ZO! Gospel Choir de bekende jaargetijden van Vivaldi.

Ondertussen bereiden de heren van theatergroep Allang Vrienden zich voor om het podium van de IJmerezaal te betreden. In hun voorstelling ‘Boter Kaas en Eieren’ die afgelopen zomer lovende kritieken kreeg op de Parade, nemen zij als drie pas afgestudeerde acteurs je mee naar het principe van moeder natuur waarin alleen de sterkste overleeft.

Vanaf 16:30 kun je in de foyer genieten van Bijlmer Jazz, het maandelijkse jazzpodium van het Bijlmer Parktheater met grensoverschrijdende jazzimprovisaties en inspirerende muzikale ontmoetingen. Op het programma van deze middag een greep uit het swingende Latin Caribbean Fusion repertoire met niemand minder dan Andro Biswane (gitaar / bas), Mark Milan (toetsen) en Elvin Marchena (percussie) onder leiding van gitarist en jammaster Jan Wouter Oostenrijk.

Het Bijlmer Parktheater sluit de Dag van 1000 Culturen af met de voorstelling ‘Niet Niks’ van Jeugdtheaterschool Zuidoost.

‘Over Leven’ in première
De volgende dag gaat het theaterseizoen dan echt beginnen en rolt het Bijlmer Parktheater de rode loper uit voor de première van de voorstelling ‘Over Leven’. Deze hilarische voorstelling gaat over oud worden en jong zijn met Bartho Braat en Chris Comvalius, bekend als het echtpaar Jeff en Dorothea uit Goede Tijden Slechte Tijden. Zij spelen een stel dat na veertig jaar huwelijk is uitgestoeid. Werk, kinderen en de dagelijkse sleur vormden jarenlang een perfect excuus om de leegte te ontkennen. Maar als de man zijn 65e verjaardag niet wil vieren en ook zijn laatste restje passie dreigt af te knijpen slaat de Surinaamse vrouw terug. En dan is het pas echt feest! Naast de première op zondag, is er ook een try-out van de voorstelling op vrijdag 6 september.

Meer info | Tickets try-out | Tickets première  

Benieuwd naar de rest van het najaarsprogramma? Kom langs voor onze brochure of ga naar onze website. Voor al het laatste nieuws: volg ons op Facebook!

PROGRAMMA 
Vrijdag 6 september 2013
20:00 uur - Bijlmer Parktheater - Over Leven (try-out)
Zaterdag 7 september 2013
Dag van 1000 Culturen
13:00 uur - Bijlmer Parktheater - Halve finale Bijlmer Battle
14:00 uur - hoofdpodium - Bijlmer Klassiek
15:00 uur - Bijlmer Parktheater - Boter Kaas en Eieren
16:00 uur - Bijlmer Parktheater - Boter Kaas en Eieren
16:30 uur - Bijlmer Parktheater - Bijlmer Jazz
18:15 uur - hoofdpodium - Finale Bijlmer Battle
19:00 uur - Bijlmer Parktheater - Niet Niks
Zondag 8 september 2013
15:00 uur – Bijlmer Parktheater - Over Leven (première)