Openingsavond - ITP #15

Het 15e In The Picture Festival wordt feestelijk geopend door Wethouder van Kunst, Cultuur en Diversiteit, Simone Kukenheim. In de foyer kom je helemaal in de picture-mood met de live muziek van de band IKS.

Op deze eerste avond van ITP is er speciaal aandacht voor het project Talentlab van Bijlmer Parktheater Art & Community. Dit talentontwikkelingsproject biedt ervaren talenten boven de 18 jaar de mogelijkheid zich verder te bekwamen binnen verschillende kunstdisciplines. Nieuwe talenten delen het podium met voormalig Talentlab deelnemers, zoals dansers en choreografen Daphne Scheerlink, Merci Maduro en Perry Gits en dichter Gershwin Bonevacia.

Bijlmer Parktheater Art & Community biedt ook community coaching. Een mooi voorbeeld daarvan is theatergroep Light & Shadow, die door het hele land hun waargebeurde verhalen delen over vluchten voor geweld en oorlog en hoop voor een betere toekomst.

Gedurende het hele festival is in de foyer de expo ART IN THE PICTURE te bewonderen. Met kunstwerken uit de CBK-expo 'Mijn Kunst' en foto's van Talentlab Fotografie. De jonge fotografen van Talentlab Fotografie maakten speciaal voor In The Picture een drieluik onder leiding van Angela Tellier van Foam en Khalid Amakran.

HOST: Angelique Houtveen, bekend als DJ bij FunX en 3FM en tafeldame bij DWDD.

LINE-UP: IKS, Gershwin Bonevacia & Inomarly, Light & Shadow, Perry Gits, Quincy Hall en Justin Hall (Wolf Nation), SQUAD

In The Picture is al 15 jaar lang hét festival voor talent uit Amsterdam Zuidoost en omgeving! Het In The Picture Festival is de ultieme beleving voor iedereen die kunst en cultuur een warm hart toedraagt. Ook dit jaar biedt het In The Picture Festival weer een podium aan meer dan 400 talenten in theater, dans, muziek, poetry, spoken word, stand-up comedy, fotografie en beeldende kunst.

Om de afgelopen 15 jaar te vieren, sluiten we de avond om 22.00 uur feestelijk af.

Stadspashouders met een groene stip kopen voor slechts €2,00 een kaartje aan de kassa.