Paramaribo Texel

29 okt 2015 - 14:39

Suriname en Nederland zijn landen die een haat-liefdeverhouding onderhouden, maar onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In de muzikale voorstelling Paramaribo Texel op 6 en 7 november in het Bijlmer Parktheater spelen Leny Breederveld en Helen Kamperveen twee vrouwen die de oceaan oversteken. De een reist naar Suriname en de ander naar Nederland. Beide zijn ze op zoek naar een nieuw begin.

Paramaribo Texel is een hartverwarmende voorstelling over verlies, verandering, ontdekking en overgave. Een muzikaal eerbetoon aan het onbekende, waarbij verhalen uit de Surinaamse en Texelse familiegeschiedenissen van Helen Kamperveen en Jette Derlagen de inspiratiebron vormen en door alles heen klinkt de muziek van Beppe Costa.

Het verhaal
Wanneer de vrouwen elkaar bij toeval ontmoeten, herkennen ze elkaars gevoelens van verlies en heimwee naar wat geweest is, maar ze kijken ook hoopvol uit naar een nieuwe begin in een volledig nieuwe omgeving. De overtocht naar een nieuw land, van het bekende naar het onbekende, vormt beide vrouwen en bepaalt de keuzes in hun verdere leven. De bewondering voor en nieuwsgierigheid naar de ander, naar datgene wat nog vreemd is en allengs vertrouwder wordt, verbindt hen meer en meer.

Speeldata
Vrijdag 6 en zaterdag 7 november, 20.00 uur, Bijlmer Parktheater