In the Picture festival met ACE en Black Harmony!

10 mrt 2015 - 15:48

Van donderdag 19 tot en met zondag 22 maart vindt voor de twaalfde keer het In the Picture festival plaats in het Bijlmer Parktheater. In the Picture zit vier dagen lang boordevol optredens van non- en semi-professionals in theater, dans, spoken word, muziek en beeldende kunst. Maar er staan ook professionele acts op het programma! Zo treedt het beroemde Engelse dansgezelschap ACE op en vindt er een concert plaats van Black Harmony featuring Sarah-Jane Wijdenbosch.

ITP Opening
De festival kick-off is op donderdag 19 maart met de ITP Opening. Het belooft een groot feest te worden met meerdere optredens. Zo laat danstheatergezelschap Untold een fragment zien van de indrukwekkende voorstelling Obia, die op dit moment volle zalen trekt. De avond wordt afgesloten met een preview van de voorstelling Oso Dresi van de jonge theatermaker Darryl Veldman.

AMVJ Talentnight
Vrijdag 20 maart is er in de vooravond een gratis Movie Night, met rauwe, eigentijdse documentaires waarin het leven van Amsterdammers uit Zuidoost centraal staat. Daarna is het tijd voor de AMVJ Talentnight. Jonge dansers, acteurs, rappers, zangers, designers en modellen uit Zuidoost hebben onder begeleiding van professionele coaches naar hun optreden toegewerkt. Special guest deze avond is de 24-jarige Rotterdammer Rass Motivated. Met zijn reggae for all people state of mind is hij een verfrissende wind in de Nederlandse reggae scene.

International Dance Night
In the Picture is niet alleen kijken en luisteren, maar ook actief meedoen! Op zaterdag 21 maart zijn er een masterclass en twee dansworkshops te volgen in verschillende stijlen. Later die avond zijn er meerdere dansvoorstellingen te beleven tijdens de International Dance Night. Zo is de nieuwste productie van ACE te zien: Mana. Choreograaf Vincent Mantsoe (Zuid-Afrika) creëerde een voorstelling over mana – het idee dat alle levende en niet-levende materie een ziel heeft, die we weliswaar niet kunnen zien maar wel allemaal voelen. Verder treedt I Love Dance op met de voorstelling Humanity en ervaar je The Melanin Kris Roadshow, een poëtische musical die je triggert om anders te kijken en te voelen.

Community Art Mix ’n Meet
Op zondag 22 maart is het tijd voor de Community Art Mix ’n Meet. In Zuidoost barst het van de creatieve talenten. Deze parels verdienen een plek waar ze kunnen groeien en zich verder kunnen ontwikkelen vinden Krater Art & Community en Venzo. Zij werken daarom samen en ondersteunen de talenten daarin. Een middag vol inspiratie. Beleef een Artistieke Masterclass onder leiding van hiphop-school Solid Ground Movement of een Zakelijke Masterclass onder leiding van Venzo.

Community Familyday
Op zondag 22 maart vindt ook de Community Art Familyday plaats. Hier laten groepen uit Zuidoost zien wie ze zijn! Een marathonvoorstelling met optredens van onder andere Kula, Wi Kon Na Wan en de opleidingsklas van Jeugdtheaterschool Zuidoost. Speciaal op deze dag een preview van de voorstelling Wolven van Opera Theater Amsterdam. Wolven is een voorstelling waarin een groep jongens, die allemaal flinke uitdagingen hebben gekend, hun verhalen verbinden aan muziek van Wagner. In the Picture wordt afgesloten met een concert van de populaire zanggroep Black Harmony featuring Makkie en Sarah-Jane Wijdenbosch, winnares van de Amsterdamse Popprijs 2014.

De programmering van In the Picture staat als een huis. Reden genoeg dus om te komen kijken in het Bijlmer Parktheater!

Voor het volledige programma en tickets: www.bijlmerparktheater.nl
Volg ITP via facebook.com/kraterartcommunity