Untold

Untold is een organisatie voor jongeren en jongvolwassenen die bezig willen zijn met kunst en cultuur. Daarbij staan West-Afrikaanse en Afro-Caribische dans- en muziekstijlen centraal. Untold is bekend om haar multidisciplinaire theater- en dansproducties en de wijze waarop de doelgroep wordt begeleid en gecoacht in zijn artistieke ontwikkeling.

Untold bereikt heel veel Surinaamse, Antilliaanse en andere Afrikaanse jongeren. Juist dit zijn groepen jongeren die normaliter niet naar het theater gaan. De organisatie richt zich ook op de persoonlijke ontwikkeling van jongeren middels op maat aangeboden empowermentactiviteiten op het gebied van identiteit en cultuur. Hiervan zijn de schoollessen over de slavernij een voorbeeld.

Untold biedt op artistieke wijze inzicht in de cultuur en geschiedenis van Afrikanen in de diaspora. De organisatie fungeert ook als informeel instituut voor vragen op het gebied van kunst- en cultuur met een Afrikaanse en Afro-Caribische grondslag in Amsterdam Zuidoost. De organisatie biedt ook internationale uitwisselingsprogramma’s aan. Hierdoor kunnen jongeren hun horizon verbreden en geïnspireerd raken door leeftijdsgenoten uit andere landen en culturen. Jongeren met artistieke ambities kunnen audities doen om toe te treden tot de Untold company. Untold boekt al ruim twee jaar succes met alleen uitverkochte zalen voor haar theatervoorstelling Obia.

Meer info
http://untold.nl
https://www.facebook.com/Untold-Empowerment