Woiski vs. Woiski | Orkater & Bijlmer Parktheater

“BB met R dat is Bruine bonen met rijst…” Wie kent deze tophit uit de jaren 50 van Max Woiski niet?

Max sr. kwam in de jaren dertig, als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opende daar zijn eerste nachtclub. Hij en zijn zoon Max jr. moesten zien te overleven in het witte Nederland. Waar Max sr. zich met charme en bluf weet aan te passen en daar gelukkig mee lijkt te zijn, komt Max jr. in verzet. Op een avond in nachtclub La Cubana, komt hun strijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters tot een hoogtepunt.

Een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur alles bepalend lijkt te zijn. Gebaseerd op het boek Bruine Bonen en Kouseband van Patrick van den Hanenberg in samenwerking met Ronny Woiski.

regie Geert Lageveen tekst Bodil de la Parra, Geert Lageveen, Maarten van Hinte en Esther Duysker spel Mike Libanon, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Michiel Blankwaardt en Gery Mendes muziek Gery Mendes, Vernon Chatlein, Sophie Anglionin muzikale leiding Alvin Lewis choreografie Dionne Verwey dramaturgie Maarten van Hinte decor Ruben Wijnstok kostuums Arien de Vries

Bijlmer Parktheater en Orkater werkten eerder samen in het kader van het talentontwikkelings-programma Orkater/De Nieuwkomers. Zij zien Woiski vs. Woiski als één van vele vormen van toekomstige samenwerking. Een samenwerking die op praktische wijze een zinvolle bijdrage levert aan de voortdurende en bij vlagen oplopende discussie over diversiteit in de kunstensector.

In januari 2018 was Woiski vs. Woiski vijftien keer te zien in het Bijlmer Parktheater. Vanaf februari 2018 tourt Woiski vs. Woiski langs theaters in het hele land. (Bekijk hier de speellijst). Op 30 maart is Woiski vs. Woiski als afsluiting nog één keer te zien in het Bijlmer Parktheater. Woiski vs. Woiski is een coproductie van Orkater en het Bijlmer Parktheater en is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB Fonds en Fonds 21.

 

Duur voorstelling: 75 minuten

Stadspashouders met een groene stip kunnen voor € 2,00 een ticket kopen aan de kassa in het Bijlmer Parktheater

(Foto: Sofie Knijff)