Bijlmer Parktheater
© Eddy Wenting

Winterwater

Studio Figur & Feikes Huis i.s.m. De Toneelmakerij

Deze beeldende voorstelling met poppen, tekeningen, maquettes, live-cinema en muziek maakt op een poëtische, filmische manier het thema eenzaamheid invoelbaar.

WINTERWATER is gebaseerd op de debuutroman van Lex Paleaux (2020). Lex groeit op in een traditioneel Fries dorp, met zijn strenggelovige Friese moeder, zijn Franse vader en twee oudere broers. Het wordt Lex steeds pijnlijker duidelijk dat hij anders is dan zijn omgeving. Gelukkig vindt hij troost bij Freddy Mercury, de hond van de buren en in zijn grote fantasie.

Naarmate Lex ouder wordt neemt iedereen steeds meer afstand van hem. Als tiener wordt zijn eenzaamheid ondraaglijk en slaat zijn kinderlijke verwondering om in rebellie, onhandelbaar gedrag en een steeds grotere existentiële wanhoop.

 

Filmisch theater Regisseur Noufri Bachdim: “De stijl van Lex Paleaux is heel beeldend: we zien de wereld en beleven de wereld door de ogen van het kind. Het boek voelt filmisch aan en we willen dat de voorstelling dat gevoel ook heeft. Alsof je een intiem inkijkje krijgt in Lex zijn leven, waarin hij je bij de hand neemt en alles laat zien.”