Bijlmer Parktheater
©Jeremy Paesch

FATU

Roué Verveer, Wilko Terwijn, Joël Gideon en Shariff Nasr
Jeffrey Spalburg & Bijlmer Parktheater
  • zo 24 sep
    15:00 - 17:00
    Theaterzaal
  • Exclusief transactiekosten €1,50

Het nieuwe seizoen FATU is hier!! En je weet dat host Jeffrey Spalburg en DJ Phantom geen grappen maken en je seizoen na seizoen de beste comedians geven tijdens Bijlmer’s funniest night.

 

Deze eerste editie gaan ze met piepende banden van start: Roué Verveer opent het 18e seizoen! Roep je squad en kom lachen!

De line-up is bekend en dat belooft heel veel goeds; we hebben niemand minder dan Roué Verveer, Wilko Terwijn, Joël Gideon en Shariff Nasr. 

 

Een graag geziene gast bij FATU, alweer voor de 13e (!) keer bij ons te gast in het Bijlmer Parktheater. Het wordt bijna een traditie dat hij bij ons zijn nieuwe seizoen komt openen.

Roué Verveer

Zijn zalen zitten vol, zijn big smile spat regelmatig van het tv-scherm, hij heeft met zijn hilarische opvoedboek Waarom? Daarom! een bestseller op zijn naam staan en stond 10 keer in de Ziggo Dome met Gabbers. Het moge duidelijk zijn: Roué Verveer behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld!

Roué speelt sinds 2002 avondvullende theatervoorstellingen en wordt enorm geprezen om zijn enthousiaste speelstijl, scherpe grappen en slimme improvisaties. Naast zijn Nederlandstalige soloprogramma’s maakt hij ook Surinaams gesproken comedyshows en treedt hij regelmatig als vast lid van Comedytrain op in het Amsterdamse Toomler.

Cabaretshows: R.I.P., Met Andere Woorden, Voorwaardelijk Vrij, Mans Genoeg, In Zeer Goede Staat, Typisch Surinaams, Ff Wat Anders, Tjar A Lobi, Op Het Laatste Moment, Heppie de Peppie en “Zo Goed Als Nieuw” (huidig).

 

Hij stond in ons eerste seizoen (2006) al eens bij ons. Sinds lange tijd weer eens terug bij FATU.

Wilko Terwijn

Wilko Terwijn is sinds 1995 stand-up comedian en heeft sindsdien overal wel gespeeld. Van New York tot Lowlands en alles daar tussen. Hij brak door met zijn Oudejaarsstand-up shows op TV en ging het theater in met zijn solo voorstellingen. Wilko was een vaste medespeler bij De Grote Improvisatieshow. Wilko werkt veel achter de schermen. Hij is één van de vaste hoofdschrijvers van de Comedy Central Roasts en deed dat ook voor Minister President Mark Rutte’s Correspondents Dinner. Ondanks de talloze TV projecten, zijn radiocolumns en zijn werk als Creative, is stand-up comedy nog steeds zijn eerste liefde. Hij treed met grote regelmaat op in het land in het theater en comedyclubs.

 

Hij was te zien in het TV programma ‘Ik Ga Stuk!’ en maakt zijn debuut bij FATU.

Joël Gideon

Joël Gideon (1996), geboren en getogen Rotterdammer, is sinds 2023 als regular verbonden aan Comedy Club Haug. Als stand-up comedian is het een echte storyteller die jou vanaf het begin makkelijk mee neemt in zijn verhalen. Hij ziet het publiek als vriend en familie. Die hij weer eens wil vertellen wat hij nu weer heeft meegemaakt. 
Daarnaast is hij in 2022 begonnen aan de prestigieuze Amsterdamse toneelschool & Kleinkunst Academie, waar hij wordt opgeleid tot professioneel acteur en theatermaker. Joël mag dan in het dagelijks leven rustig zijn, op het podium is daar niets meer van te merken: op aanstekelijke, authentieke en hilarische wijze deelt hij de verhalen over zijn dagelijkse leven. 

 

Shariff Nasr

Shariff Nasr is een creatief raadsel. Hij heeft als regisseur en schrijver al meerdere films gemaakt, waaronder "El Houb" die afgelopen jaar in de bioscoop te zien was. Ondertussen loopt zijn Instagram-account met wekelijkse sketches onder de naam ‘een stukje’ kneiterhard. Sinds zijn breakup een aantal jaren geleden was hij zo bang voor een sociaal leven dat hij nu ook op het podium als standup comedian zijn persoonlijke verhalen met ons deelt.

Onderdeel van

Credits

host Jeffrey Spalburg / dj Phantom / co-producent Bijlmer Parktheater

Bekijk onze thema's