ZOJazz Lounge - The Great American Songbook

Graziëlla Hunsel Rivero
  • vr 24 nov
    20:00 - 22:00
    Theaterzaal
  • Exclusief transactiekosten €1,50

Het 8e seizoen van de ZOJazz Lounge, het enige live Jazz event in Zuidoost met dinner & drinks, gaat na de zomer van start met, onder andere, 2 wervelende shows in het Bijlmer Parktheater. The First Lady of Jazz uit Zuidoost, Graziëlla Hunsel Rivero heeft dit 8e seizoen verrassende cross-over Jazz thema’s in petto met een nationale en internationale line-up voor alle bezoekers. 

The Great American Songbook

Gastartiesten: Marjorie Barnes & Ebony Winter
Band: Marius Tjon | drums, Anthony Lubber | sax, Derrick de Getrouwe | bas en Jina Sumedi | piano

Achtergrondinformatie

The Great American Songbook Is de verzamelnaam voor de duizenden songs, die zijn geschreven door fameuze componisten en tekstdichters als Cole Porter, George & Ira Gershwin, Leonard Bernstein, Oscar Hammerstein, Jerome Kern, Irving Berlin, Harold Arlen, Johnny Mercer, Richard Rodgers & Lorenz Hart en zijn door ontelbare vocalisten en instrumentalisten door de jaren heen vertolkt. Ella Fitzgerald staat er bekend om met haar haarscherpe interpretaties van de songs leading te zijn in hoe deze songs het beste moeten klinken.

Denk maar aan de titels als My Funny Valentine, Night & Day, Summertime, Fascinating Rhythm en Cheek to Cheek. Door de tijdloze melodieën en prachtige teksten kunnen nieuwe generaties performers er een actuele uitvoering en betekenis aan geven.

Biografie Marjorie Barnes

Marjorie Barnes is een Amerikaanse jazz-zangeres en zangdocente. Zij kwam in 1975 voor het eerst in Nederland met de succesvolle groep The Fifth Dimension. Ze speelde later in verschillende musicals en vestigde zich, na verschillende Europese steden te hebben gewoond, in Nederland en werd o.a. docente aan het conservatorium van Hilversum en het Koninklijk Conservatorium. In haar carrière heeft ze met grote namen als Frank Sinatra, Lena Horne, Sammy Davis Jr., en Billy Eckstein gewerkt.

The Great American Songbook is haar grote inspiratie en met het thema van deze show vind ze het zeer belangrijk om te laten zien welke muzikale bijdrage deze songs hebben geleverd aan de ontwikkeling van de andere genres. Meer info: https://www.youtube.com/watch?v=kL6AxmXjbuk&t=11s 

Biografie Ebony Winter

Ebony Winter (21) is een singer-songwriter, voornamelijk binnen de genres Soul en R&B. Vorig jaar heeft zij haar eerste single ‘Black is Beautiful’ uitgebracht en dit jaar zal zij haar eerste EP uitbrengen.

De zangeres heeft door de jaren heen op veel verschillende plekken mogen optreden zoals het Vondelpark Openluchttheater, het Jazzfestival Breda en De Doelen. Ebony viel alleen maar meer in de smaak na haar debuutoptreden op nationale televisie toen zij live in de uitzending van Humberto op Zaterdag het nummer ‘Don’t You Worry ‘Bout A Thing’ van Stevie Wonder zong.

Meer info: https://www.tiktok.com/@ebonywinterr/video/7207121695398792453