Bijlmer Parktheater
© Curly and Straight

Pech (8+)

George & Eran Producties
VOORJAARSVAKANTIE
  • ma 19 feb
    15:00 - 16:15
    Theaterzaal
  • Exclusief transactiekosten €1,50

Saar leeft in een stad die anders is dan alle andere steden. Een stad die verscheurd is door een brede rivier zonder bruggen. Een rivier die de stad in tweeën splijt. In deze stad hebben mensen veel pech. Zakken vol met echte, tastbare en voelbare pech worden dagelijks langs de deuren gebracht. Iedereen moet ze in huis nemen. Want als je het negeert… Dan blijft het groeien en is er geen stoppen meer aan.

Waar komt al die pech eigenlijk vandaan? Waarom krijgen Saar en haar vader er zoveel van? En waarom hebben zij meer pech dan de mensen die aan de andere kant van de rivier leven? Het is toch oneerlijk?

Saar steekt vol vastberadenheid de rivier over om een antwoord te vinden op haar vragen. Om verhaal te halen. Om die pech te stoppen voor ze er allemaal aan bezwijken. Maar wat ze aan de overkant aantreft is een heel pech-systeem van makers, planners en verdelers die geen oog hebben voor haar en haar lotgenoten.

Zou het haar lukken de pech van haar en anderen zoals zij te stoppen? Of is ze niet meer dan een naïeve, dromende Don Quichot, die het nooit zal kunnen winnen van de pech-molen?

Pech is een muzikale magisch-realistische familievoorstelling over een moedig meisje dat het heft in eigen handen neemt en het gevecht aangaat tegen het systeem dat haar leven bepaalt. In een fantasierijke wereld vertellen we het verhaal van Saar die weigert zich over te geven aan de klassen-mentaliteit in haar stad. Het legt op magische wijze een vinger op de zere plek als het gaat over kansenongelijkheid, armoede en de loof die steeds maar groter wordt.

Onderdeel van

Over Pech

De voorstelling is mede tot stand gekomen uit filosofische gesprekken die gevoerd zijn met kinderen in de klas op basis- en middelbare scholen rondom het thema pech, het lot en armoede. Ook zijn er in de researchfase gesprekken gevoerd met kinderen van de toeslagen-affaire waarmee we in contact zijn gekomen via onze partner De Zolderkamer, een organisatie die mensen die de dupe zijn van de toeslagen-affaire bijstaat. 

Credits

Tekst en regie George Tobal / Spel Roos Dickmann, Sia Cyrroes, Nazanin Taheri, Peter van Heeringen, Michiel Blankwaardt / Muziek Milan Sekeris