text

Adzalku: over vaders en zonen

Theatervoorstelling

Adzalku: over vaders en zonen


Edward Tuheteru (1970) is ondernemer, systeemtherapeut, vader van een zoon, schrijver van drie boeken en speelt met Adzalku: over vaders en zonen, zijn derde theatervoorstelling.

Voor de voorstelling Adzalku (Maleis voor afkomst of oorsprong) zet Edward Tuheteru zijn professionele achtergrond als systeemtherapeut in, om inzicht te geven in de patronen van een familiesysteem. Patronen die worden doorgegeven van vader op zoon De gevolgen van afwezige vaders in het gezin. Het nut van doorbreken van de stilte. Waarom goedmaken rust brengt in het familiesysteem. En…. het belang van feestjes vieren. Want in juni worden zijn vader en zoon respectievelijk 80 en 21 jaar. Mijlpalen in een mensenleven.

Voor Edward genoeg reden om een feestje te vieren, met zijn systemisch verhaal (ook wel bekend als familieopstellingen), neemt hij het publiek mee in de bekende pieken en dalen in een vader- en zoon relatie. Een inkijkje in de worstelingen, maar ook in de moed, de strijd van een vader. Een reis langs de Molukken, de barakkenkampen en Woerden. Maar ook een reis van stilte, onuitgesproken verdriet en blijdschap. Het gemis van een vader wat doorwerkt in het leven van vader, zoon en kleinzoon én hoe het inspireert om het leven te leven.

Een verhaal over acceptatie en een diepe buiging voor het leven.

Ik buig voor 25 september 1919, Hatusua, op het eiland Ceram, de Molukken

Ik buig voor 16 juni 1943, een kind van de oorlog

Ik buig voor 15 juli 1970, de dag dat mij het leven is geschonken

Ik buig voor 11 juni 2002, geboorte van een vierde generatie

Ik buig voor mijn plek in de geschiedenis en open de deur van de weg naar mijn vader

 

adzalku

Fotografie: Ed Leatemia

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

za 1 apr 2023 20:00

  • Adzalku: over vaders en zonen

    Edward Tuheteru

Dit vind je misschien ook interessant