text

Afrovibes Festival 2018

Perry Gits & Back & P. J. Sabhagha / Forgotten Angle Collective (Zuid-Afrika)

Afrovibes Festival 2018


Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.

Afrovibes festival brengt voor de vijftiende editie jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 4 t/m 14 oktober in Nederland met op vrijdagavond 12 oktober in het Bijlmer Parktheater een avondvullend internationaal dansprogramma rondom de voorstelling Back van de Zuid-Afrikaanse choreograaf P. J. Sabhagha / Forgotten Angle Collective (2018).

De avond start om 19.40 uur met Public Encounters in de foyer. Om 20.00 uur start het reguliere programma

Deze avond verandert de foyer in een levendig festival café en is een ontmoetingsplek tussen de (inter)nationale gasten en het publiek. Tijdens Afrovibes zijn moderne, actuele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen, muziek en film uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika te zien. Centraal staan actuele ontwikkelingen in theater en dans die daar plaatsvinden.

Festival thema LAND
Het festival thema van dit jaar is LAND. Land wordt vaak enkel gezien als materiaal. Als de grond, de aarde waarop wij wonen. Maar land is zoveel meer, letterlijk en metaforisch. Mensen hebben een emotionele en spirituele verbinding met het land dat ze bewonen. Land is onderdeel van je identiteit. Ook migratie, exploitatie of bescherming van het land dat je bewoont zijn zowel in Afrika als in Europa actuele onderwerpen. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten ons zien wat LAND voor hen betekent.

Back
Back is een wervelende dansvoorstelling die flirt met liefhebben en zucht van verlangen. Een voorstelling over aantrekken en afstoten. Over de onmogelijkheid van mensen om samen te zijn en zich tegelijkertijd te verliezen in eenzaamheid. Over een diepe wens naar nabijheid van de ander terwijl we meer en meer afstand scheppen tot elkaar. Onze behoefte om ergens geworteld te zijn en onze zucht naar onafhankelijkheid.
Op klanken van Vivaldi volgen de dansers een onvoorspelbare reis door tijd en ruimte als in een droom. Videoprojecties op de dansvloer en de achterwand reflecteren hen als schaduwen als afspiegeling van het verlangen dat hen altijd achtervolgt. Back is een eindeloze zoektocht naar verbondenheid en intimiteit.

Afro vibes

Afro Vibes

Talentlab Perry Gits
In het voorprogramma brengt Talentlab theater, dans en spoken word. KaKiKaneeneenee is een fusion van dans met vlijmscherpe woordkunst van Perry Gits. Samen met Dyonne Heinemann, Keisha Boye, Cherella Gessel, Xiomara Virdo, Farell Telg.

talentlab
Foto: Jean van Lingen

 

Talentlab is het Talentontwikkelingsproject van het Bijlmer Parktheater waarbij talenten met (podium)ervaring zich verder bekwamen binnen de disciplines Theater, Dans, Poetry, Spoken Word, Stand-up Comedy, Film of Fotografie.


 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant