text

Afrovibes: SYMPHONY OF 2021

DOX & ArtBeat Amsterdam

Afrovibes: SYMPHONY OF 2021


Coronatoegangsbewijs

Let op: Ben je 13 jaar of ouder? Dan heb je voor deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan in de vorm van één van de onderstaande bewijzen: 

  • Een negatieve testuitslag (testbewijs)
  • Een vaccinatiebewijs
  • Een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs).

Op 6, 9 en 10 oktober is de 18e editie van het Afrovibes Festival in Bijlmer Parktheater. Dit jaar in Bijlmer Parktheater met dans, theater, spoken word en muziek van actuele makers en kunstenaars uit Tanzania, Mozambique en Oeganda en Nederland. Host van het programma is Quinsy Gario. En natuurlijk iedere avond muziek met DJ’s Faizal Ddamba (Oeganda) en DJ’s Chocolate Swirl. Op 10 oktober live muziek, alles onverminderd in het teken van radicaliteit, spannend werk en experiment uit actueel Afrika.

SYMPHONY OF 2021

Oeganda, Nederland 2021

De behoefte om te feesten, elkaar aan te raken en het leven te vieren is groot. Misschien wel groter dan ooit. Symphony of 2021 is het laatste deel van een drieluik over de muziekscene in Oeganda en Nederland. In 2019 nam het publiek deel aan de dansvoorstelling Symphony of Now. Het tweede deel in 2020 was aangepast aan de coronamaatregelen en moesten de bezoekers in hun stoel blijven.  Maar in Symphony of 2021 gaan we los, de stoelen weg, voeten op de vloer, dansers en publiek worden één. Alles coronaproof natuurlijk, dat wel. Dit is een nachtclub waarin dans en spiritualiteit één worden in een mix van Europese en Afrikaanse muziek. Centraal in deze club staat onze (heart)beat, kwetsbaarheid, intimiteit en sensualiteit en daarmee onze identiteit. Op de dansvloer staan we dichter op elkaar en raken we elkaar aan terwijl we dat in het dagelijks leven makkelijk vermijden. Hoe zal die ervaring zijn samen op de vloer na COVID-19 waarin samen zijn juist gevaar bracht?

Na afloop Q&A met Abdul Kinyenya & Denden Karadeni (Batalo East, Oeganda) en Deste Deekman. Muziek met DJ Faizal Ddamba (Oeganda).

Symphony 2021

 

Credits

choreografie: DOX & ArtBeat Amsterdam: Melvin Fraenk & Çağdas Gülum, Batalo East Uganda: Abdul Kinyenya & Denden Karadeni dansers, 20 DOX dansers
muziek: Faizal Ddamba
coproductie: DOX, Batalo East, ArtBeat Amsterdam en Afrovibes

 

Thema van Afrovibes in 2021 - SHIFTING SPACES | TILTING TIMES

Klimaat, grenzen, migratie, Black Lives Matter, democratie, alles lijkt te schuiven en te kantelen. Wat we vandaag doen, zal onze toekomst beïnvloeden. Wie neemt ruimte in, wie maakt plaats? Actuele Afrikaanse kunstenaars werken op het breukvlak van deze grote veranderingen. Voor hen zijn de grote verschuivingen in onze wereld en kantelingen in ons denken ook een afrekening met het verleden om onze manier van denken en onze houding in het heden te kunnen veranderen. Over wie we zijn, denken te zijn en misschien zouden willen zijn. Het is de kracht van verandering die Afrovibes dit jaar op de voorgrond plaatst met dans, theater, spoken word, muziek, mode, videowerk en kunst.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant