text

Ampuku

UNTOLD i.s.m. Black Harmony

Ampuku


Coronatoegangsbewijs

Let op: Ben je 13 jaar of ouder? Dan heb je voor deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan in de vorm van één van de onderstaande bewijzen: 

  • Een negatieve testuitslag (testbewijs)
  • Een vaccinatiebewijs
  • Een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs).

Untold presenteert in samenwerking met Black Harmony de theatervoorstelling AMPUKU. De Ampuku winti-entiteit is met de voorouders vanuit onder andere Congo en Angola meegereisd op hun onvrijwillige tocht naar Suriname.

In de voorstelling AMPUKU worden twee families in Suriname bij elkaar gebracht tijdens de Trans-Atlantische slavernij. Amadou en Aminali willen trouwen met de toestemming van hun families. Voordat er een huwelijk plaats kan vinden moeten er rituelen worden uitgevoerd en komen er familiegeheimen boven tafel. Samen ontrafelen zij deze geheimen om de weg naar de liefde vrij te maken.

Maak binnen de Afro-Surinaamse neo-traditie kennis met de eigenschappen van de Ampuku winti, muziek, dans en close harmony die deze elementen aan elkaar verbindt.

 

Cast

Derillio Alexander, Esperanza Anches, Avalon Brown, Jeffroy Bruce, Morenzo Bruma, Jamal Bynoe, Mwana Ellis, Ulrich Entingh, Vanessa Felter, Jaleesa Gefferie, Hendriette van Gom, Mitchell Hamel, Jurmen Macnack, Nerissa Macnack, Alvaro Oosterwolde, Revelino Pinas, Kleber Pique, Uhr’lice Rosaria
Ampuku is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Gemeente Amsterdam (Zuidoost).

 

Crew

Artistiek leider: Otmar Watson
Regisseur: Yahmani Blackman
Choreografie: Desta Deekman en Serge Koffi
Muzikaal leider: Orlando Ceder
Zakelijk leider: Miraiza Martina
Productie: Reanchello Anastacia
Kostuums: Nerissa Macnack
Decor: Jolanda Lanslots
PR en marketing: Nyanga Weder
Beeld: Les Adu
Ondersteuning verhaallijn: Marian Markelo, Julien Zaalman en Kenneth Vers Babel

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

ma 4 okt 2021 20:00

  • Ampuku

    Theaterzaal

    Uitverkocht

Dit vind je misschien ook interessant