Anansi en de nieuwe wereld (première)

Dorothy Blokland en Yahmani Blackman

Anansi en de nieuwe wereld (première)


Al jaren worden de verhalen van Anansi de spin, afkomstig uit Afrika, verteld. Anansi is een bijzondere spin. Hij zet de wereld op zijn kop en zet mensen, dieren en goden regelmatig op een verkeerd spoor om te krijgen wat hij wilt. Rechtvaardigheid door even niet rechtvaardig te zijn. Maar wat is rechtvaardigheid eigenlijk? En hoe kan je rechtvaardigheid krijgen? Deze vragen worden in de Afrikaanse Anansi-verhalen continue gesteld.

In Anansi en de nieuwe wereld nemen Dorothy Blokland en Yahmani Blackman het publiek mee op de reis van Anansi naar het Westen. Een reis die niet kan worden verteld zonder die zwarte bladzijde van de geschiedenis aan te raken. Hoe heeft Anansi tussen de witte letters door zijn spel met rechtvaardigheid kunnen spelen?

Een interactieve en humoristische voorstelling waarin kinderen worden uitgedaagd hun mening te geven over rechtvaardigheid en de manieren waarop je rechtvaardigheid kan bereiken. Bijvoorbeeld door activisme of juist passivisme.

Anansi en de nieuwe wereld


Yahmani Blackman en Dorothy Blokland zijn twee theatermakers die graag de grens van de absurditeit op zoeken. Sterke persoonlijke verhalen gemengd met een goede dosis pijnlijke humor om het leed te verzachten. Ze staan stil bij wat het is om een vrouw te zijn met een kleurrijke geschiedenis. Een geschiedenis die vloekt, die viert, die soms even verdwijnt, maar altijd terug komt met een verhaal.

 

Anansi en de nieuwe wereld
(Animatie & illustratie: Zindzi Witte)

 

Credits:
Regie: Dorothy Blokland en Yahmani Blackman
Spel: Dorothy Blokland en Yahmani Blackman
Animatie & illustratie: Zindzi Witte
 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Er zijn geen voorstellingen gevonden.