text

Anne-Fay's Reaspora - UITVERKOCHT

Anne-Fay powered by DOX en Paradiso Melkweg Productiehuis

Anne-Fay's Reaspora - UITVERKOCHT


Zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops volgen de voetsporen van hun familie en voorouders de hele wereld rond en maken een voorstelling vol vraagtekens met songs, dans en visuals.

Verhalen over slavernij stromen door je bloed, maar zijn nooit verteld door je familie. Hoe ontdek je je familieverleden als de Nederlandse geschiedenisboeken maar een kant van het verhaal vertellen? Wat mag je met gemixt bloed wel en niet als je profiteert van wit privilege? Zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops volgen de voetsporen van hun familie en voorouders de hele wereld rond en maken een voorstelling vol vraagtekens met songs, dans en visuals.

Muziektheaterconcert met mooie en moeilijke verhalen

Een wereldreis langs de routes van de slavernij
In de voorstelling volgen we een witte vrouw op zoek naar haar familiegeschiedenis via haar ouders, grootouders, overgrootouders en de vele generaties daarvoor. Bloedbanden die werelddelen overstaken in een zoektocht naar een beter leven.

Anne-Fay en Felix reisden van Nederland via Aruba & Curaçao naar Suriname en Ghana, op zoek naar de verhalen over hun afkomst. Ze maakten in al deze landen muziek met lokale producers. Ook filmden ze beelden op de voormalige plantages in Suriname, op de Atlantische Oceaan en in een slavenfort in Ghana.

‘Zangeres Anne-Fay volgt haar eigen spoor terug’ NRC

De mensen, hun verhalen en de muziek van deze reis verwerken zij in nummers vol Hiphop, soul, gospel, elektronica en traditionele stijlen uit de landen van hun voorouders. Iedere song heeft een bijzondere muziekvideo in de stijl van Beyonce en met een maatschappijkritische boodschap. De songs werden tot een album gebracht met producers Morgan Avenue (S10, Naaz) en Jeremia Jones (Ed Sheeran, Nicki Minaj). De muziektheatershow wordt regisseert door DOX’ huisregisseur Timothy de Gilde. Theatermaakster en schrijfster Bodil de la Parra schreef op basis van persoonlijke verhalen van broer en zus Kops over hun diaspora de theatertekst.

‘Intiem en krachtig concert over kolonialisme’ Theaterkrant

Luister het muziekalbum Reaspora als voorproef op de voorstelling


Credits theaterconcert
Concept
Onyx & Ivory: Anne-Fay & Felix Kops
Zang en spel Anne-Fay Kops
Muzikanten Marlon Francis en Elisha Amonoo-Neizer
Regie Timothy de Gilde (DOX)
Tekst Bodil de la Parra
Lichtontwerp Tim van ’t Hof
Artistieke begeleiding Hildegard Draaijer (DOX)
Technisch coördinator Edwin Mol
Lichttechnicus Thijs Kempers
Powered by DOX en ParadisoMelkwegProductiehuis
 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant