text

Awanaisa

Nieuwe Maker Jomecia Oosterwolde

Awanaisa


Nieuwe Maker Jomecia Oosterwolde

Jomecia is geboren in Rotterdam. Op haar tiende begon ze haar studie aan de Lucia Marthas Institute for Performing Arts, haalde vervolgens haar HBO diploma Performing Arts. Ze danste al in haar afstudeer jaar in de internationale theaterproductie BLAZE. Ze ging op tournee met o.a Armin van Buuren, Lionell Richie, Diana Ross en Eva Simons en danste in tv shows als X-factor, Idols en The Voice. Daarnaast is te zien in commercials voor merken als NIKE, O’neil en Reebok. Nu verkent Jomecia haar liefde voor theater.

Jomecia Oosterwolde

Awanaisa

Awanaisa is een individuele reis van 4 vrouwen naar verlichting, zelf empowerment en zusterschap. In deze voorstelling wordt onderzocht hoe er wordt omgegaan met maatschappelijke en culturele druk. Maar ook druk die we onszelf opleggen als vrouw. Waar vind je balans in een wereld die uit balans is en waar vind je elkaar daarin. In de dans word gezocht naar de kracht van vrouwelijke energie.

Dansers: Jomecia Oosterwolde, Christine Amagove, Chantal Kharag-Ram en Trisha Agia.

Na afloop van de voorstelling vindt een nagesprek plaats onder leiding van Simone Zeefuik.

Voorprogramma: Pelumi Adejumo

Op 31 januari opent schrijver, dichter en performer Pelumi Adejumo de avond van Jomecia's voorstelling Awanaisa. Pelumi dicht, zingt, scrollt, leest en schrijft, is bekwaam in het zich aanpassen aan gewijzigde omstandigheden, is een gewijzigde omstandigheid en studeert aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.
 

Pelumi Adejumo

 

Over het Nieuwe Makers Traject

Het Bijlmer Parktheater is in 2017 gestart met het Nieuwe Makers Traject. Een traject waarin opkomende theatermakers onder begeleiding van een professioneel team werken aan verassende voorstellingen. Het Bijlmer Parktheater organiseert twee keer per jaar het Nieuwe Makers weekend waarin onze Nieuwe Makers en gastmakers hun werk laten zien.

 

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant