Bijlmer Boekt

Christine Otten en gasten

Bijlmer Boekt


Bijlmer Boekt!

Bijlmer Boekt! is verhalend variété. Literatuur, spoken word, theater, cabaret, zang en muziek komen samen in een avondvullende show. Bijlmer Boekt! brengt via verhalen allerlei werelden bij elkaar. Het resultaat? Een avond waarop plaats is voor gevestigd én opkomend talent en voor alle Amsterdammers.

SCHRIJVER | Ontdek het verhaal achter het boek! Een bekende schrijver leest voor uit eigen werk en wordt geïnterviewd. Eerder waren o.a. schrijvers Adriaan van Dis, Anton de Kom, Hagar Peeters, Abdelkader Benali en P.F. Thomese te gast.

CABARET | Ook comedians zijn verhalenvertellers bij uitstek. Iedere Bijlmer Boekt! is er een cabaretier te gast. Eerder waren o.a. Gerda Havertong, Jetty Mathurin, Howard Komproe, Matroesjka, Murth Mossel en Rayen Panday te gast op ons podium.

BIJLMERVERHAAL | Een favoriet onderdeel van de show: voor het Bijlmerverhaal vragen we een bekende schrijver speciaal voor deze avond een verhaal over de Bijlmer te maken. In de prachtige uitkomst vindt iedereen een stukje van zichzelf terug. Murat Isik, Chris Polanen, Karin Amatmoekrim, Gustaaf Peek, Quinsy Gario en Noraly Beyer schreven al eens het Bijlmerverhaal.

JONG TALENT | Het veelzijdige Amsterdam-Zuidoost is een broedplaats van talent. Dit talent uit de buurt verdient een eigen podium. Zo zijn o.a. Clarice Gargard, Dorothy Blokland, Smita James en Cheyenne Toney bij ons te gast geweest.

MUZIEK | Bijlmer Boekt! is gek op muziek! Daarom is er altijd een muzikant te gast die tot tranen toe ontroert of juist de voetjes van de vloer krijgt. Eerder waren er al optredens van o.a. Gerson Main, Oscar Harris, Huub van der Lubbe, Akwasi, Njtam Rosie, Ernst Jansz, Sabrina Starke en Typhoon.

Bijlmer Boekt! is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten.

De line-up voor deze editie wordt later bekend gemaakt.

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

di 26 feb 2019 20:00

  • Bijlmer Boekt

    Theaterzaal