text

Bijlmer Boekt

Met o.a. Toon Tellegen, Etchica Voorn en Farbod Moghaddam

Bijlmer Boekt


Bijlmer Boekt! is verhalend variété. Literatuur, spoken word, theater, cabaret, zang en muziek komen samen in een avondvullende show. Bijlmer Boekt! brengt via verhalen allerlei werelden bij elkaar. Het resultaat? Een avond waarop plaats is voor gevestigd én opkomend talent en voor alle Amsterdammers.

Bijlmer Boekt! is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en wordt gepresenteerd door schrijver en initiatiefnemer Christine Otten. De muzikale omlijsting is in handen van Andro Biswane of Pablo Nahar.

Deze avond verwelkomen we:

  • Cabaretier: Farbod Moghaddam
  • Muziek door de leadingladies van Sir Duke/Orkater: Dionne Verwey en Francesca Pichel
  • spoken-word door Naomi Veldwijk.
  • Schrijver/columniste Etchica Voorn
  • Toon Tellegen Schrijver en theatermaker en Corrie van Binsbergen over Hemels en Vergeefs

In Hemels en Vergeefs staat de poëzie van Toon Tellegen centraal. Lyrische bevlogenheid gecombineerd met absurdisme. Het lijkt niet te kunnen. Maar het kan in de teksten van Tellegen. Tekst en muziek gaan in elkaar over, versterken elkaar, contrasteren soms en vormen een lucide geheel.Sinds 2003 werkt Toon Tellegen samen met gitariste/componiste Corrie van Binsbergen in door haar geformeerde ensembles. Met de succesvolle programma’s rond Toon’s dierenverhalen door Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet heeft de groep naam gemaakt bij de Nederlandse en Vlaamse theaters en het Nederlandstalig publiek.

* Tellegens dwingende voordracht was een van de hoogtepunten tijdens de 31e Nacht van de Poëzie. Volkskrant 25-03-’13.

* Tellegen en de zijnen “vermorzelden de witte alledaagsheid” van de taal, om een eigen formulering te lenen. NRC 25-03-’13.

* Zijn stem is een mengelmoes van je opa, Sinterklaas en een dominee. Dit, samen met de prachtige muziek, zorgt voor een totale onderdompeling. De verhouding tussen de twee is perfect in balans. Loods Magazine 01-12-2014

Een deur gaat open,
kinderen zijn klanten, staan op hun tenen
en de wereld in zijn stofjas komt uit zijn schemer,
vraagt honingzoet:
Wat hadden jullie gewenst?’
Ze weten niet hoe het heet,
ze wijzen naar de vrede.

Toon Tellegen, uit de bundel ’Als we vlammen waren’

 

Toon Tellegen

fotografie: Keke Keukelaar

Corrie van BinsbergenFotografie: @carineVerbruggen

  • Over Etchica Voorn

Etchica Voorn (Amsterdam, 10 januari 1963) schrijft het Bijlmer Boektverhaal. Zij is blogger, schrijver, columniste, talentcoach en winnares van de OPZIJ Literatuurprijs 2018. Haar debuut “Dubbelbloed” (2017) is een autobiografisch verhaal over haar leven als kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. In haar boek beschrijft zij haar culturele en persoonlijke zoektocht naar haar identiteit als dochter uit een bi-raciale relatie. In juli 2018 sleepte ze met haar debuut de OPZIJ Literatuurprijs 2018 in de wacht en staat ze voor het eerst in het Bijlmerparktheater in een dubbelvoorstelling “Dubbelbloed” met theatermaker en schrijver Johannes Fretz.

Etchica Voorn

fotografie: Liesbeth Paardekooper

  • Over Farbod Moghaddam

Farbod Moghaddam is een spannende en veelbelovende cabaretier die hard aan de weg timmert in theater- en comedyland. De juryprijswinnaar van het Leids Cabaret Festival 2018 combineert Nederlandse nuchterheid met een Iraans temperament, vertelt persoonlijke verhalen met zijn blik gericht op de wereld en is daarin bot, maar ook kwetsbaar. Hoe dan ook, ogenschijnlijk tegenstrijdig en dus altijd spannend.

 

 

  • De leadingladies van Sir Duke/Orkater: Dionne Verwey en Francesca Pichel

Sir Duke bestaat uit acteurs/muzikanten Francesca Pichel, Dionne Verwey en Gery Mendes, regisseur Nita Kersten en schrijver Esther Duysker. Het collectief met roots in Suriname, de Caraïben, Kaapverdië en Nederlands-Indië, belicht cultureel-diverse thema's op een verfrissende, eigentijdse en muzikale manier, vanuit het streven nieuwe verhalen en klanken in het theater te brengen.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant