text

Bijlmer Boekt!

Met De Verse tijd, Asis Aynan, Kenneth Herdigein, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Rajae el Mouhandiz.

Bijlmer Boekt!


Bijlmer Boekt! is een avondvullend programma vol literatuur, verhalen, muziek en feest in Amsterdam Zuidoost. Literaire voordrachten worden afgewisseld met spoken word, muziek, hiphop, stand-up comedy, dans of theaterperformances. Bijlmer Boekt is literair variété van wereldklasse, gepresenteerd door schrijfster en initiatiefneemster Christine Otten.

In deze editie uiteraard aandacht aan het nieuwste en nu al veel besproken boek van Christine Otten, Een van ons.Kenneth Herdigein verzorgt een pakkende monoloog uit dit indrukwekkende en spraakmakende werk.

Deze editie zijn te gast: De Verse tijd, Asis Aynan, Kenneth Herdigein, Manoushka Zeegelaar-Breeveld en Rajae el Mouhandiz.

De verse tijd
De twee theatermakers Mokhallad Rasem (Toneelhuis) en Kuno Bakker (Dood Paard) voeren een reeks dialogen over hun verhouding met elkaar en hun omgeving. Humoristisch én pijnlijk, poëtisch én banaal. Een zoektocht van twee dolende zielen naar common ground. Samen vertellen de gesprekken een overkoepelend verhaal over twee mannen die, ondanks hun verschillen, aftasten waar hun levens elkaar raken en verrijken. Of waar ze elkaar misschien met rust moeten laten. In het openhartige gesprek dat rond deze verschillen ontstaat, wordt het publiek uitgenodigd om mee te denken en zelf een positie te bepalen. Geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019.

Dood Paard

(foto: Sanne Peper)

Asis Aynan studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als docent op de Hogeschool van Amsterdam. Hij schrijft stukken voor diverse kranten en tijdschriften. Aynan is de bedenker van de BerberBibliotheek; een reeks waarin klassiekers uit Berberlanden verschijnen. Hij schreef Veldslag en andere herinneringen, Ik, Driss en Gebed zonder eind. In 2011 werd hij genomineerd voor de Amsterdam Kunstprijs, de belangrijkste kunstprijs van de hoofdstad.

Asis Aynan

(foto: Friso Spoelstra)

Kenneth Herdigein brengt een monoloog gebaseerd op de nieuwste roman van Christine Otten: Een van ons, geïnspireerd op haar ervaringen in de gevangenis waar ze een schrijfgroep van langgestraften begeleidt. De acteur is vooral bekend van zijn rollen in verschillende televisieseries, zoals We zijn weer thuis, Zeg ‘ns Aaa, Opzoek naar Yolanda, Unit 13 en Goede tijden, slechte tijden. Vanaf 2005 is Herdigein regelmatig te zien in Keyzer & De Boer Advocaten als rechter Fischer. Ook speelt hij de rol van Howard Blokland, de vader van scholieren Avalanche en Shanti in de jeugdserie SpangaS. Herdigein is ook bekend door zijn vele rollen in het Nederlandse theater. In 2010 speelde hij de rol van Nelson Mandela in de musical Amandla! Mandela. In 2011 speelde hij in de voorstelling HUID! van Maaike Bergstra onder regie van Raymi Sambo.

 

Kenneth Herdigein

(foto: Jean van Lingen)

Zangeres en actrice Manoushka Zeegelaar-Breeveld studeerde af aan de Haagse Hogeschool, Culturele en maatschappelijke vorming. Vanaf dat moment zagen we haar terug in een groot aantal tv-programma’s, speelfilms en theatervoorstellingen. We blikken voor het gemak alleen even terug naar 2019. Vorig jaar was zij te zien in de voorstellingen Decemberdagen (Bijlmer Parktheater), in de reprise van Woiski vs. Woiski (Orkater/Bijlmertheater) en in de swingende voorstelling Celia (Urban Myth). Ze speelde mee in de tv-programma De toekomst is fantastisch (VPRO) en in de bioscoophit De Libi. Ook konden we haar horen in De Kloof, een radio monoloog op NPO Radio 1. Aankomende 23 mei staat ze weer in ons theater met de muzikale voorstelling Nine Reflections on Love  

Moushka Zeegelaar Breeveld

 

Rajae El Mouhandiz is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Ze maakt Maghreb pop, soul, jazz, bracht de albums Incarnation, Hand of Fatima, de EP Watani en de single Gracefully uit. Haar korte docu-film HOPE! werd genomineerd voor de NFF prijs. Ze werkte mee aan de internationale expositie MUSLIMA en gaf een TEDx talk over de kracht van identiteit en muziek. Een televisie versie van deze talk, maakte zij voor KRO Recht uit het Hart. Rajae initieerde vanuit Ierland en New York de theaterproductie Hijabi Monologen NL. Deze werd door Fonds voor Cultuurparticipatie genomineerd voor een Gouden C. Sinds 2017 is Rajae opgenomen in het nieuwe makers traject van het Fonds Podiumkunsten om haar eigen signatuur in muziektheater te ontwikkelen in Nederland, Marokko en de VS.

Rajae el Mouhandiz

(foto: Charlotte Apituley)

Bijlmer Boekt! wordt gepresenteerd door Christine Otten en is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten. 
 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant