text

Bijlmer Boekt!

Christine Otten met Sholeh Rezazadeh, Ronelda S. Kamfer, Alfred Schaffer, Bahghi & Ibrahim Mousa

Bijlmer Boekt!


Coronatoegangsbewijs

Let op: Ben je 13 jaar of ouder? Dan heb je voor deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan in de vorm van één van de onderstaande bewijzen: 

  • Een negatieve testuitslag (testbewijs)
  • Een vaccinatiebewijs
  • Een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs).

Over Bijlmer Boekt

Bijlmer Boekt! is hét literaire variétéprogramma van Zuidoost. Auteur en initiatiefnemer Christine Otten nodigt vijf uiteenlopende gasten uit die één ding met elkaar gemeen hebben: de liefde voor literatuur.

Een avond vol literaire heerlijkheid met performances van:
Sholeh Rezazadeh, Ronelda S. Kamfer, Alfred Schaffer, Bahghi & Ibrahim Mousa

Verwacht een grensoverschrijdende krachtenbundeling vol uitdagende cross-overs waarbij literaire voordrachten afgewisseld worden met spoken word, muziek, stand-up comedy, dans en theater.

Bekijk de livestream

Ben je er vandaag niet bij maar wil je toch meekijken en luisteren? Kijk mee met de livestream.

Bijlmer Boekt from Bijlmer Parktheater on Vimeo.

 


Christine OttenChristine Otten

Christine Otten (1961) brak in 2004 door met de grote roman De laatste dichters, die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs en vertaald in het Engels en (binnenkort) Arabisch. Otten kan bogen op een eigenzinnig literair oeuvre en is ook bedenker van de Gevangenis Monologen, theater gebaseerd op de verhalen van gedetineerden. Haar laatste roman Een van ons (2020) is geïnspireerd op haar ervaringen als schrijfcoach in de gevangenis. Ze bewerkte het boek voor theater. Begin 2022 jaar verschijnt De ander bestaat niet, een pleidooi voor ‘literatuur als uitweg’ waarin ze thema’s als culturele toe-eigening in de literatuur en haar veranderende schrijverschap uitwerkt. Otten is (mede)initiatiefnemer en presentator van Bijlmer Boekt.

Foto: Jean van Lingen


Sholeh RezazadehSholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh (1989) is schrijver en dichter. Ze kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. In 2019 won ze de El Hizjra literatuurprijs voor haar poëzie en het jaar nadien bereikte ze de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2020. De hemel is altijd paars is haar debuutroman die in maart 2021 verscheen en al aan de zevende druk toe is.
Ze publiceerde onder meer in De Gids, Awater, De Poëziekrant en Papieren Helden. Sholeh was te horen op festivals waaronder Crossing Border, ILFU, Noorderzon en Uitmarkt.

Meer info: www.sholehrezazadeh.nl


Foto: Frank Ruiter


Ronelda KamferRonelda Sonnet Kamfer

Ronelda Sonnet Kamfer (Kaapstad, 1981) wordt gezien als de meest vooraanstaande Zuid-Afrikaanse dichter van haar generatie. Voor haar debuut 'Nu de slapende honden' ontving ze de Eugène Marais-prijs. Bij Podium verschenen naast haar debuutbundel ook 'Santenkraam' (2012) en 'Mammie' (2017). In april (2021) verscheen 'Chinatown', de nieuwe bundel van Ronelda S. Kamfer in Nederlandse vertaling.

 

 

 

 


Alfred SchafferAlfred Schaffer

Alfred Schaffer (1973) is dichter, docent en vertaler. Alfred Schaffers poëzie is soms humoristisch, soms zakelijk en tegelijk vol absurde vondsten. Zoals Adriaan Jaeggi schreef in Het Parool: ‘Schaffer is zeer gevoelig voor de absurde werkelijkheid waarin we leven, maar hij laat zich niet afbluffen. Nuchter en kordaat hakt hij zich een weg, wég met de prietpraat, wég met de ontregeling: dáár moeten we zijn. Alfred Schaffer is nu al een van de dichters die de komende jaren de koers aan zullen geven.’

Zijn werken zijn bekroond met o.a. de Hugues C. Pernathprijs, Jan-Campertprijs en de Ida Gerhardt Poëzieprijs. De P.C. Hooft-prijs 2021, de grootste jaarlijkse oeuvreprijs in de Nederlandse letteren, gaat naar Alfred Schaffer.

Foto: Luke Kuisis


BahghiBahghi

Bahghi zingt met een engelachtige stem waarmee ze je zachtjes in haar wereld verwelkomt. Ze heeft een brede fantasie en is constant onderweg, of het nu buiten de deur, in haar kamer of in zichzelf is. Ze schrijft haar liedjes om zichzelf te ‘upliften’, een stem te geven aan de oceaan van emoties en zich een wereld voor te stellen die ze zo graag zelf wil zien. Onlangs is ze begonnen met het uitbrengen van muziek waar ze het afgelopen jaar aan gewerkt heeft, met als meest recente single All One. Be prepared to be taken on a journey to a different dimension.

Meer info: www.bahghi.com

 

 


Ibrahim MousaIbrahim Mousa

Ibrahim Mousa is een Palestijns-Nederlands theatermaker, toneelspeler en schrijver die in Saoedi-Arabië geboren is en opgegroeid in Koeweit. Na de Golfoorlog van 1990-1991 verhuisde hij met zijn familie naar Jordanië. In 2002 kwam hij naar Nederland om zijn passie te volgen en theater te studeren.Na zijn afstuderen begon hij als zelfstandig theatermaker te werken, hij schrijft en produceert zijn eigen toneelstukken. In 2005 heeft Ibrahim het publiekprijs van het vierdaagse theater festival in Utrecht gewonnen met zijn monoloog “Stamppot” onder het thema “het leven met verschillen”. Sommigen hebben zijn toneelteksten vergelijkt met de internationale toneelteksten. In 2015  werd Ibrahim genomineerd voor de TTT Stipendium van het prins Bernhard cultuurfonds voor zijn toneeltrilogie ‘Vast en Vloeibaar’.


 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

di 28 sep 2021 20:00

  • Bijlmer Boekt!

    Theaterzaal

Dit vind je misschien ook interessant