text

Bijlmer Boekt! ft. Read My World

Bekijk de livestream

Bijlmer Boekt! ft. Read My World


Bijlmer Boekt! terug van weggeweest. Dit najaar starten we met een bijzondere samenwerking, namelijk Bijlmer Boekt! ft. Read My World met gasten Michael Tedja, Sabrina Starke en Aysegül Karaca.

 

Bijlmer Boekt! is hét literaire variétéprogramma van Zuidoost

Auteur en initiatiefnemer Christine Otten nodigt vijf uiteenlopende gasten uit die één ding met elkaar gemeen hebben: de liefde voor literatuur. Het resultaat is een grensoverschrijdende krachtenbundeling vol uitdagende cross-overs waarbij literaire voordrachten afgewisseld worden met spoken word, muziek, hip-hop, stand-up comedy, dans en theater.

Ook zullen actuele onderwerpen resoneren in de gesprekken met de gasten zoals het effect van corona op de culturele sector, de Black lives Matter demonstraties en nog veel meer.

Livestream

Ben je er vandaag niet bij maar wil je toch meekijken en luisteren? Kijk mee met de livestream via het Vimeo-kanaal (klik hier).

 

Gasten

Gasten Bijlmer Boekt

Michael Tedja (1971) is dichter, schrijver en beeldend kunstenaar. Hij publiceert kunstpublicaties en literaire boeken, te vinden in de bibliotheken van o.m. het MOMA, Princeton University, Harvard University, Centre Pompidou, University of Cape Town, Staatliche Museen zu Berlin en Columbia University Libraries. Tedja werkt momenteel aan een dichtbundel en een roman.  

Sabrina Starke (1979) is een self-made bekroonde singer-songwriter, producer en ambassadeur voor self-empowerment. Voor haar zielverwarmende muziek heeft ze een aantal prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder twee Edison Awards (beste nieuwkomer van 2009 en de Edison Jazzism People’s Choice) en twee Radio 6 Awards (beste album 2013 en beste nummer 2015). 

 Aysegül Karaca is een artieste die ervaring heeft op het gebied van film, televisie en theater. Zo heeft ze rollen gespeeld in diverse films en televisieseries, als "Ik  Weet Wie Je Bent" (serie) en "Het Geheim van Sophia" (film).

 


Bijlmer Boekt! is een programma van SLAA, het Bijlmer Parktheater en Christine Otten.

Read My World

Read My World is een toonaangevend platform voor het geschreven en gesproken woord uit de hele wereld. Read My World zoekt en toont verhalen die sluimeren onder de oppervlakte van de dagelijkse actualiteit. Om die op het spoor te komen, werkt het platform nauw nauw samen met internationale curatoren en redacteuren waarmee uiteenlopende activiteiten georganiseerd worden. Dit jaar vind het internationaal literatuurfestival plaats op 9 & 10 oktober in de Tolhuistuin.

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant