text

Bijlmer Klassiek: Bal Masqué

Crossover kamerconcert met o.a. Kenneth Herdigein, Gregory ‘Shaggy’ Albertszoon en Anneleen Schuitemaker

Bijlmer Klassiek: Bal Masqué


in Bal masqué werken harpiste Anneleen Schuitemaker en collega-strijkers van het Concertgebouworkest samen met acteur Kenneth Herdigein en hiphopdanser en choreograaf Gregory ‘Shaggy’ Albertszoon. Centraal staat André Caplets Conte fantastique voor harp en strijkkwartet gebaseerd op Edgar Allan Poe’s griezelverhaal The Mask of the Red Death. Een prins geeft een gemaskerd bal om zijn vrienden en volgers te beschermen tegen de pest die buiten de kasteelmuren vele levens neemt. Er wordt gefeest en gedanst. Dan verschijnt er een grimmige figuur... 

De musici spelen ook muziek van Caplets landgenoten Claude Debussy en Camille Saint-Saëns, wiens Danse macabre een passende afsluiting vormt. Met het thema blikken we terug op het ‘mondmaskerbal’ dat hopelijk voorgoed achter ons ligt: de coronapandemie. De serie Bijlmer Klassiek wordt georganiseerd in samenwerking met het Bijlmer Parktheater.

Met muziek van:

Claude Debussy | Danse Sacrée et Profane
André Caplet | Conte Fantastique
Camille Saint-Saëns | Danse macabre          

bal masque

 

Concertdata Bijlmer Klassiek

 

De serie Bijlmer Klassiek wordt georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest.

 

Over het Koninklijk Concertgebouworkest
Het Concertgebouworkest wordt gerekend tot de absolute wereldtop. Bij de geroemde klank speelt de bijzondere akoestiek van Het Concertgebouw een belangrijke rol. Bepalend is ook de invloed van de 120 orkestmusici en de tot nu toe zeven chef-dirigenten. Het orkest geeft jaarlijks zo’n 80 concerten in Het Concertgebouw en 40 op andere belangrijke podia. Daarnaast bereikt het muziekliefhebbers wereldwijd met video’s, streams, radio- en tv-uitzendingen en vele honderden cd’s en dvd’s. De Academie van het Concertgebouworkest leidt talentvolle jonge musici op voor het orkestvak. In Concertgebouworkest Young komen verborgen talenten van 14 tot en met 17 jaar uit heel Europa samen. 

 

 


Stadspas groene stip

Stadspasprijs: €2,- (in plaats van normale prijs) geldig t/m 31 december 2022. Kaartverkoop: alleen aan de kassa

 

Agenda

Filter op maand
Alle maanden Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December
Deze voorstelling is al geweest, bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Dit vind je misschien ook interessant